Temperaturi caniculare în zilele următoare: se vor înregistra peste 39 de grade Celsius la umbră

12.07.2021, 16:19
Temperaturi caniculare în zilele următoare: se vor înregistra peste 39 de grade Celsius la umbră
Temperaturi caniculare în zilele următoare: se vor înregistra peste 39 de grade Celsius la umbră

ANM a anunțat că vom avea parte de temperaturi ridicate în toată țara, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități pe arii relativ extinse, în Câmpia de Vest și local în Câmpia România.

Valorile termice vor crește până la 39 de grade Celsius, iar aerul va fi irespirabil. Seara sunt anunțate ploi de vară la munte, în nord și est, apoi, de joi, furtunile vor cuprinde regiunile vestice, nordice și centrale.

Canicula pune stăpânire pe România în zilele următoare

Temperatura minimă nu va mai coborî sub 20 de grade. În Capitală, vremea va fi caniculară, maximele ajungând până la 34 de grade Celsius.

“Ne așteptăm la valori de temperaturi în creștere de la o zi la altă. Vorbim în continuare de vreme caniculară și disconfort termic accentuat. Dacă duminică am înregistrat 34 de grade la Calafat și Bechet, luni este posibil, tot în partea de sud-est a țării, să înregistrăm 35 de grade Celsius, iar marți valori chiar mai ridicate 37-38 de grade în sud-vest, pentru ca miercuri, izolat, să vorbim de valori chiar mai ridicate.

În următoarele zile, cel puțin în primele zile, mai vorbim de perioade de instabilitate în special în zona de munte. De joi vorbim, pentru partea de vest, nord și centru, de o vreme instabilă, în timp ce în partea de sud și sud-est a țării de o vreme caniculară pentru că valorile de temperatura rămân ridicate în special în Lunca Dunării și este posibil să consemnăm, din nou, 37-38 de grade Celsius”, a declarat Elena Mateescu, director ANM, la DIGI24.

Pe litoral, temperaturile vor ajunge până la 29 grade Celsius, iar cerul va fi mai mult senin.

La munte, vremea va fi frumoasă. Termometrele vor indica 28 de grade Celsius în Miercurea Ciuc, însă sunt condiții de ploaie în cea de-a doua parte a zilei.

citește și...