Țara în care toate femeile au o zi liberă în fiecare lună. Cum motivează angajetele absența: ‘Activitatea lor este vizibil influenţată’

26.04.2021, 19:33
Țara în care toate femeile au o zi liberă în fiecare lună. Cum motivează angajetele absența: 'Activitatea lor este vizibil influenţată'
Țara în care toate femeile au o zi liberă în fiecare lună. Cum motivează angajetele absența: 'Activitatea lor este vizibil influenţată'/ foto: pixabay

O companie din Franța a găsit o soluție inedită pentru femeile aflate la menstruație. Angajatele au dreptul la o zi de concediu pe lună atunci când se află în perioada ‘roșie’. 

Femeile au un statut aparte într-o companie din străinătate! Toate reprezentantele sexului frumos pot beneficia de o zi liberă în perioada menstruației. Se pare că între 30 și 50% din femei lipsesc de la locul de muncă din cauza durerilor.

Femeile aflate la menstruație își pot lua concediu

Așadar, angajatorul a găsit o soluție pentru ca acestea să lipsească motivat. Totul a fost pus în practică începând cu 1 ianuarie 2021, pentru că activitatea femeilor era vizibil influențată de acest aspect.

„Am păţit ca de foarte multe ori, femeile să ne solicite concediu medical adica refuză să desfăşoare o activitate în acele condiţii de durere, pentru că îşi dau seama că nu pot să desfăşoare activitatea normală, aşa cum ar trebui să o facă şi o fac în celelalte zile. Trebuie să le luăm foarte serios în considerare şi să credem pe deplin ceea ce spun femeile, pentru că într-adevăr, activitatea pe care o desfăşoară, este vizibil influenţată.

Ciclul menstrual se instalează la o vârstă din ce în ce mai tânără. Avem fetiţe, adolescente, domnişoare, la 10-11-12 ani. Foarte multe dintre ele prezintă o durere extraordinar de mare, exacerbată, de-a dreptul recurg la antiinflamatorii şi antalgice pentru a-şi desfăşura activitatea”, a explicat Carina Marius, medic primar obstetrică ginecologie, scrie alephnews.ro.

citește și...