Suspectul de la Caracal refuză să coopereze cu anchetatorii! Ce le-a spus Gheorghe Dincă

27.07.2019, 11:30
Suspectul de la Caracal refuză să coopereze cu anchetatorii! Ce le-a spus Gheorghe Dincă
Bărbatul nu cooperează cu anchetatorii

Suspectul principal în cazul dispariției adolescentelor din județul Olt a fost dus, ieri, la audieri, după mai bine de 8 ore în care locuința sa din Caracal a fost percheziționată. 

Potrivit Gazeta Nouă, Gheorghe Dincă, mecanicul auto de 65 de ani, refuză să discute cu autoritățile și nu a făcut niciun fel de declarație după ce a ajuns la audieri. Singura comunicare dintre individ și anchetatorii a fost pe durata perchezițiilor de la domiciliul suspectului, atunci când acesta a negat că oasele găsite pe proprietatea sa ar fi umane. 

„Suspectul principal a fost adus la audieri, dar are o atitudine necooperantă și refuză să facă orice declarații”, a spus prim-procurorul Anca Anuța. 

Aceasta a mai precizat că în casa unde a fost sechestrată adolescenta din Caracal au fost găsite bijuterii, care au fost recunoscute de familia acesteia.

„Am înțeles că acea unitate de parchet a fost sesizată de către lucrătorii de Poliție în după-amiază zilei de 25 iulie, pe la ora 15.30. S-a întregistrat, ca urmare a acelei sesizări, un dosar penal la Parchetul Caracal, având ca obiect infracțiunea de lipsire de libertate. Din acel moment, procurorul desemnat cu instrumentarea cauzei, care supraveghea în mod direct cercetările, a făcut o echipă și s-au desfășurat activitățile specifice. S-au cerut autorizații de la judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Caracal, autorizații de interceptare, localizare, înregistrare audio-video. S-au solicitat alte trei percheziții care s-au și efectuat cu privire la alte locații pentru că la acel moment nu era localizat imobilul respectiv. S-au cules alte informații, s-au exclus datele culese până în acel moment și, în cele din urmă, undeva în jurul orei 1.30 noaptea s-a putut stabili că apelul s-a făcut din acel imobil. S-a luat legătura cu lucrătorii de poliție și s-a stat”, a declarat procurorul-șef al Parchetului Tribunalului Olt. 

„În această dimineață s-a luat decizia ca Parchetul Tribunalului Olt să preia acest dosar, când s-a efectuat cercetarea, cu ocazia percheziției domiciliare și când au fost identificate resturi de oase. Sunt indicii care induc o crimă, nu vorbim despre dovezi certe”, a mai spus Anca Anuța. 

Inculpatul urmează sa fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

citește și...