Ştefan Bănică Jr., dezvăluiri emoționante despre relația cu tatăl lui: ‘Tata nu avea chestia asta, să îmi spună mie că e…’

22.08.2021, 10:56
Ştefan Bănică Jr., dezvăluiri emoționante despre relația cu tatăl lui: 'Tata nu avea chestia asta, să îmi spună mie că e...'

Ştefan Bănică Jr. a vorbit deschis despre tatăl lui și a rememorat relația pe care o aveau înainte ca bărbatul să piardă lupta cu viața. În cadrul unei emisiuni tv, solistul a povestit cum s-a simţit când a urcat prima dată pe scenă alături de celebrul său tată.

Ştefan Bănică Jr. a fost atât de emoționat de prestația unui tânăr pe scena de la Next Star, încât și-a adus aminte de tatăl lui.

Ştefan Bănică Jr., dezvăluiri emoționante despre relația cu tatăl lui

”Era premiera de la Teatrul Bulandra a celebrei piese ”O scrisoare pierdută”, pusă în scenă de Liviu Ciulei din 1972, iar eu am fost acolo, aveam 5 ani. Habar nu aveam despre ce e vorba, dar eram prezent acolo şi nu înţelegeam de ce tata, care îl juca pe Ghiţă Pristanda, avea o sabie şi nu o scoate din teacă, aia era problema mea.

La final, stăteam în primul rând şi tata m-a luat pe scenă la aplauze lângă toată distribuţia, nici nu ştiam eu atunci lângă cine stau. Tata nu avea chestia asta, să îmi spună mie că e mândru de mine. Le spunea altora, dar mie nu, probabil ca să nu mi-o iau în cap”, a povestit juratul Ştefan Bănică, la Antena 1.

Cum a murit tatăl lui Ştefan Bănică Jr.

Ștefan Constantin Bănică s-a născut în familia lăutarului Drăgan Constandache Bănică, care s-a mutat la Bucureşti, iar copilul Bănică, având înclinaţii artistice, a cântat în corul de copii de la radio, a jucat in spectacole de teatru pentru şcolari.

Ştefan Bănică Senior a fost unul dintre cei mai îndrăgiți actori și cântăreți români, din toate timpurile, fiind, totodată, imposibil de imitat. Ștefan Bănică a decedat pe 26 mai 1995, după ce a suferit un infarct.

”Sunt un om care n-ar supăra pe nimeni niciodată şi care înţelege să dăruiască tuturor oamenilor un surâs, o glumă, o butadă. În tinereţe am fost un vagabond, mai bine zis un hoinar. Am iubit oamenii, vinul, fetele frumoase şi la fel de nătângi ca mine şi voi rămâne în acest lanţ vrăjit toată viaţa”, spunea în trecut Ștefan Bănică Senior.

citește și...