Statele Unite se grăbesc să autorizeze Remdesivir ca tratament pentru COVID-19 după ce pacienții testați s-au recuperat rapid

01.05.2020, 12:52
Statele Unite se grăbesc să autorizeze Remdesivir ca tratament pentru COVID-19 după ce pacienții testați s-au recuperat rapid

Statele Unite ale Americii se grăbesc să autorizeze Remdesivir ca tratament pentru COVID-19, un medicament antiviral experiemental care a fost testat cu succes în tratarea pacienților cu COVID-19.

Teste clinice au relevat că medicamentul Remdesivir accelerează recuperarea în cazul pacienților care au forme avansate de COVID-19.

”Pacienți spitalizați cu forme avansate de COVID-19 și simptome pulmonare care au primit Remdesivir s-au recuperat mai rapid decât pacienți în situații similare supuși unei proceduri placebo, conform analizării preliminare asupra datelor obținute printr-un studiu clinic aleatoriu efectuat pe 1.063 de pacienți, inițiat pe 21 februarie”, au anunțat Institutele Naționale pentru Sănătate din SUA, potrivit Mediafax.

”Rezultatele preliminare arată că pacienții care au primit Remdesivir au avut o perioadă de recuperare mai rapidă cu 31% decât cei supuși unei proceduri placebo. Mai exact, durata medie de recuperare a fost de 11 zile pentru pacienții tratați cu Remdesivir, comparativ cu 15 zile pentru cei din procedura placebo. De asemenea, rezultatele sugerează și un beneficiu privind supraviețuirea, rata mortalității fiind de 8,0% în cazul grupului care a primit Remdesivir, față de 11,6% pentru grupul din procedura placebo”, mai precizează Institutele Naționale pentru Sănătate din SUA.

Remdesivir nu este încă autorizat sau aprobat la nivel global. Agenția medicală americană Food an Drug Administration intenționează să autorizeze utilizarea de urgență a Remdisivir.

Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a primit flacoane din medicamentul injectabil și a semnat un protocol pentru a se realiza ozonificarea sângelui la pacienții critici.

Remdesivir va fi folosit pentru 10 pacienți internați în spitalul timișorean, potrivit Digi24.

Remdesivir este un medicament antiviral care vizează mecanisme de replicare a virusurilor pentru a le opri reproducerea. Gilead, o companie de biotehnologie din California, l-a dezvoltat inițial pentru a trata Ebola.

 

FOTO: Profimedia

citește și...