Soția lui Mircea Dinescu s-a stins din viață! Mașa avea 58 de ani

29.10.2019, 14:37
Soția lui Mircea Dinescu s-a stins din viață! Mașa avea 58 de ani
Soția lui Mircea Dinescu s-a stins din viață! Mașa avea 58 de ani

Soția lui Mircea Dinescu s-a stins din viață, azi-noapte, la 58 de ani. Femeia suferea de o boală gravă, care a ținut-o departe de viața publică în ultimul timp. 

Mașa Dinescu era traducător de literatură și dramaturgie rusă, ducând mai departe pasiunea părinților săi pentru același tip de literatură. 

Mircea Dinescu și soția lui au avut mereu o relație foarte frumoasă, potrivit unor surse apropiate. Cei doi au un băiat și o fată, iar ambii au călcat pe urmele părinților. Irina este o actriță foarte apreciată, iar Andrei cântă în trupa IMPEX, considerată de mulți un adevărat fenomen în muzică. 

Soția lui Mircea Dinescu avea 58 de ani

Din 2010, de la debutul Divan Film Festival, eveniment care are loc anual la Cetate, unde familia are un conac, soția lui Dinescu a fost foarte implicată în acest proiect.  

Dinescu a vorbit, la un moment dat, despre momentul în care a cunoscut-o pe Mașa: „A fost fascinaţie reciprocă: ea, mult mai timidă şi mai cuminte decât mine, o fată graţioasă, care cânta la pian, făcuse balet şi voia să dea la Arhitectură. Eu: un derbedeu, lumpenproletarul trecut bine prin lu­me, ca un vas scuturat de multe furtuni. Eram obosit şi vo­iam să trag la o lagună. Am găsit în ea un port liniştit”. 

Trupul neînsuflețit al Mașei Dinescu va fi incinerat miercuri, 30 octombrie, la Crematoriul Vitan Bârzești.

 

citește și...