Șoferița care a ucis două fete în București a fost reținută pentru 24 de ore! Ce alcoolemie avea în sânge

01.03.2021, 19:38
Șoferița care a ucis două fete în București a fost reținută pentru 24 de ore! Ce alcoolemie avea în sânge
Șoferița care a ucis două fete în București a fost reținută pentru 24 de ore! Ce alcoolemie avea în sânge

Șoferița care a lovit mortal două fete, în București, a fost reținută. Expertiza INML a confirmat că a consumat alcool

Anchetă continuă în cazul accidentul tragic petrecut sâmbătă, 27 februarie, în cartierul Andronache, din sectorul 2 al Capitalei. Șoferița care a ucis două fete a fost reținută pentru 24 de ore.

Polițiștii de la Brigada Rutieră au concluzionat că femeia de 57 urcase băută la volan. Avea o alcoolemie de 0,6 grame de alcool pur în litrul de sânge.

Femeia de 57 de ani a fost reținută

Conform informațiilor Digi24, ea le-a spus polițiștilor că a pierdut controlul volanului, a recunoscut că nu conducea prea des și că a încurcat pedalele. Ambele fete, una de 6 ani și alta de 21, au fost duse de urgență la spital, însă medicii nu le-au mai putut salva.

”În baza probatorului administrat, polițiștii Brigăzii Rutiere au dispus masura reținerii pentru 24 de ore față de conducătoarea auto, urmând ca aceasta să fie prezentată unității de parchet competente cu propunerea de a se dispune masura arestului preventiv. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului”, au transmis reprezentanții Brigăzii Rutiere, scrie DIGI24.

Familiile victimelor, în stare de șoc

Mama uneia dintre victime a declarat șocată că trebuie să se facă dreptate: ‘E în libertate, dar legea trebuie să își facă datoria, să își facă dreptate, să își facă datoria”.

Fratele uneia dintre victime susține că accidentul a fost provocat și de faptul că în zonă nu sunt limitatoare de viteză, deși au fost cerute: “De foarte multă vreme, toată lumea a făcut cerere, dar ni se spune că nu sunt bani!”

Polițiștii care au vizionat imaginile de pe camerele video spun că mașina a venit cu viteză foarte mare, iar victimele nu au avut nicio șansă de supraviețuire.

citește și...