Șocant! Ouăle sunt mai periculoase pentru corpul uman decât fumatul!

27.07.2019, 15:58
Șocant! Ouăle sunt mai periculoase pentru corpul uman decât fumatul!
Bloggerița susține că ouăle sunt mai periculoase decât fumatul

Nu mai este de multă vreme un secret pentru nimeni că fumatul este foarte periculos pentru sănătate, însă o bloggeriță a tras un semnal de alarmă privind consumul de ouă, care ar fi mai dăunător. 

Conform Mirror, bloggerița Plant Based Barb, cum este cunoscută pe Twitter, a făcut o afirmație care a stârnit imediat numeroase reacții din partea internauților. 

Femeia susține că mâncatul ouălor este mult mai periculos pentru corpul uman decât fumatul. 

„Un ou = cinci țigări. Un ou de mărime medie conține 186 de mg de colesterol, adică 62% din doza zilnică recomandată. Să mănânci ouă este mai periculos pentru sănătate decât să fumezi”, a scris Plant Based Barb pe Twitter. 

La scurt timp, au apărut nenumărate comentarii, cele mai multe dintre ele contrazicând afirmațiile femeii cu argumente știintifice. 

Victoria Taylor, nutriționist la British Heart Foundation, a vorbit despre riscurile consumului de ouă pentru Lad Bible. „În trecut se credea că oamenii ar trebui să limiteze consumul de ouă la 3-4 pe săptămână pentru că acestea conțin colesterol. Cercetările din prezent au demonstrat că, pentru persoanele sănătoase, colesterolul din ouă nu are un efect negativ semnificativ asupra organismului, în special atunci când este comparat cu acizii grazi saturați regăsiți din plin în unt sau în carnea grasă.”, a explicat specialista în nutriție.  

 

citește și...