Shakira va fi judecată în Spania pentru fraudă de 14,5 milioane de euro. Artista riscă să ajungă la închisoare

26.05.2022, 17:57

Noi probleme judiciare pentru cântăreața Shakira (45 de ani). Tribunalul din Barcelona a menținut decizia de a o trimite în judecată pe cântăreața Shakira, acuzată că a fraudat Trezoreria Publică cu suma de 14,5 milioane de euro, pretinzând că nu locuiește în Spania și că a ascuns venituri printr-o rețea bazată în paradisuri fiscale.

Într-un ordin, instanța respinge recursul formulat de Shakira împotriva deciziei șefului Curții din Esplugues de Llobregat (Barcelona) și confirmă că există suficiente probe pentru a judeca artista columbiană ca urmare a plângerii conform căreia procurorul Biroul i-a făcut dosar pentru șase infracțiuni contra Trezoreriei Publice.

Shakira a plătit deja cele 14,5 milioane de euro pe care Agenția Fiscală i-a cerut – plus alte trei milioane cu dobândă – pentru o presupusă fraudă fiscală comisă între anii 2012 și 2014.

Un tribunal spaniol a respins apelul cântăreței columbiene Shakira

Decizia de joi a tribunalului din Barcelona înseamnă că procurorii trebuie să depună o acuzație oficială împotriva cântăreței.

Într-o declarație, cântăreața în vârstă de 45 de ani, a declarat că decizia nici nu evaluează dacă a comis o infracțiune și nici nu respinge argumentele invocate de apărare, ci mai degrabă a chemat ambele părți să își prezinte cauzele.  „Respingerea apelului este pur și simplu încă un pas în proces, care acum își continuă cursul obișnuit”, se mai arată în comunicat.

Ce spun avocații artistei

Instanța trebuie încă să o trimită oficial în judecată și să stabilească o dată.

Echipa ei juridică a declarat joi, în declarația de presă, că va continua să își apere cazul cu argumente juridice solide.

„Comportamentul Shakirei în materie fiscală a fost întotdeauna impecabil în toate țările în care a trebuit să plătească impozite și a urmat recomandările celor mai buni specialiști și consilieri”, se arată în declarație.

Cântăreața, în vârstă de 45 de ani, locuiește cu fundașul clubului de fotbal FC Barcelona Gerard Pique și au doi copii. Ei sunt împreună din 2011.

citește și...