Sfaturile medicului Monica Pop pentru toți românii: ”Nu mâncați excesiv. Nu numai că nu ajută la nimic, dar e pericol de…”

19.03.2020, 12:48
Sfaturile medicului Monica Pop pentru toți românii: ”Nu mâncați excesiv. Nu numai că nu ajută la nimic, dar e pericol de...”
Sfaturile medicului Monica Pop pentru toți românii: ”Nu mâncați excesiv. Nu numai că nu ajută la nimic, dar e pericol de...”

Binecunoscutul medic oftalmolog Monica Pop a ofeit câteva sfaturi de care românii ar trebui să țină cont în această perioadă, pe durata pandemiei de coronavirus.

În mesajul transmis pe contul său de Facebook, medicul oftalmolog Monica Pop le recomandă celor care o urmăresc online să nu mănânce excesiv în această perioadă, să nu consume alcool și să nu ia medicamente fără prescripție medicală.

”PREVENȚIE CORONA-PERICOLE-MARE ATENȚIE!

1.-NU mâncați excesiv. Nu mai mult decât normal. Nu numai că nu ajută la nimic, dar e pericol de obezitate, diabet, decompensarea unor afecțiuni preexistente, care necesită dietă.
2.- NU beți alcool. Acesta dilată vasele de sânge, iar pericolul de contaminare e mult crescut.
3. -NU luați medicamente inutil sau fără indicație și prescripție medicală. Vă pot face mult rău. Nu uitați că toate medicamentele au efecte secundare.
4.-Nu ascultați și nu citiți știri apocaliptice, aveți grijă mare de psihicul dumneavoastră. Ascultați doar indicațiile medicilor implicați în combaterea epidemiei . Vedeți numai filme relaxante, nu cu boli, crime, dezastre, horror etc.
5.-Nu ieșiți din casă decît dacă e strict necesar. Cînd reveniți, spălați-vă pe mâini, față și nările.
6.- TĂRIE, ECHILIBRU, CURAJ, RĂBDARE, este tot ce ne trebuie acum”, a precizat Monica Pop în mediul online.

citește și...