Selly dezvăluie cum a făcut primul milion de euro: “Totul a început cu o cameră video”. Ce spune despre trupa 5GANG

17.12.2021, 12:30

Selly, unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri din România, a vorbit, în cadrul unui podcast, despre ce l-a motivat să devină YouTuber, succesul pe care l-a cunoscut și primii bani pe care i-a câstigat. ”Totul a început implorând-mi părinții să îmi ia o camera video”, a spus Selly. Artistul a vorbit și despre trupa 5GANG și succesul pe care l-a cunoscut alături de foștii săi colegi.

 

Invitat în cadrul podcast-ului realizat de artistul Dămian Drăghici, Selly a vorbit despre pasiunea pentru vlogging, mărturisind că visa, încă de mic, să devină un prezentator TV, modelul său fiind Dan Negru. Tânărul a descoperit că vlogging-ul combină meseria din televiziune, cea de cameraman, marketing și sociologie. ”Am avut norocul să căștig destul de bine, încât să nu îmi doresc să fac altceva”, spune Selly, la începutul podcast-ului.

Selly a mărturisit că părinții lui i-au cumpărat o cameră de filmat de 500 de lei, începând să filmeze tot ce făcea prin casă. ”Ce vedeam eu la televizor cu absolut tot ce era media mi se părea atât de fascinant”.

Selly: ”Am început să filmez absolut tot ce făceam prin casă”

”Totul a început implorând-mi părinții sa îmi ia o cameră video, când eram foarte mic, pe la 6-7 ani. Nu știam încă de existenta YouTube, însă ce vedeam eu la televizor cu absolut tot ce era media mi se părea atât de fascinant, mi se părea un complet alt univers. Nimeni din familia mea nu avea nicio legătură cu universul respectiv, mama e profesoară de matematică, tata este inginer silvic.

Când mi-au cumpărat în sfârșit o cameră, camera de 500 de lei, am început să filmez absolut tot ce făceam prin casă. Asa a început totul, ulterior am aflat de youtube.com, făceam meditații la engleză, prin clasa I, a doua, iar în casă a-V- am postat primele chestii pe internet. A fost foarte empatizată creșterea aceasta, nu s-a întâmplat deloc peste noapte”, a declarat Selly în podcastul lui Damian Drăghici.

Selly a mai spus că succesul său a fost realizat pe parcursul anilor. În primele 9 luni, nu a fost urmărit de nicio persoană. Abia în 2014, avea 10.000 de abonați, făcând primul milion de abonați în 2018. Primii bani pe care i-a câștigat YouTuber-ul au fost în valoare de 50 de dolari.

Selly: ”În 2018 am făcut un milion de abonați”

În prezent Selly este urmărit de aproximativ 3 milioane de persoane pe YouTube. La doar 18 ani, celebrul vlogger a făcut primul milion de abonați, însă pentru ei a muncit extraordinar de mult.

”Am făcut vreo 8-9 luni treaba asta fără să mă urmărească nici măcar 100 de oameni. Când am intrat in 2014 aveam vreo 10.000 de abonați, în 2017 aveam vreo 600, în 2018 am făcut un milion, în 2019 am făcut 2 milioane, iar acum am 3 milioane. Totul s-a întâmplat treptat. Cred ca am început să conștientizez cu anii că ce fac eu poate să genereze și bani și să fie un lucru de succes. Primii bani pe care i-am câștigat au fost 50 de dolari”, a mai spus Selly.

Selly și trupa 5GANG

Selly a fost unul dintre cei cinci membri ai trupei 5GANG. Au început să publice clipuri video pe rețelele de socializare, în special pe YouTube. “Trupa 5 GANG lansa prima piesă, “Singuri acasa”, iar doar în câteva ore era pe locul 1 în trending. Atunci a început un fenomen – fenomenul 5 GANG, o trupă ale căror piese au adunat în cei 4 ani de existență peste 280 de milioane de vizualizări”, spunea Selly, în trecut.

Selly este cel care a dat startul ideii, iar în cadrul podcast-ului a subliniat că, urmărind ce se întâmplă în Statele Unite, a realizat că vlogging-ul trebuie să meargă într-o altă direcție. Așa că a hotărât, alături de prietenii lui, să creeze conținut pentru public și să adauge, ulterior, și muzică.

Selly: ”5 GANG a plecat de la o ideea de marketing”

”Povestea a început în 2017 când, împreună cu câțiva prieteni, am urmărit ce se întâmplă în Statele Unite și ne-am dat seama că unindu-ne putem face un conținut mult mai tare decât poate fiecare pe cont propriu. Vlogging-ul era, înainte, vorbind cu o cameră, și mi-am dat seama că treaba asta nu va mai funcționa la nesfârșit și oamenii vor vrea să vadă lucruri mai complexe, vor vrea să vadă 4 prieteni care fac o provocare, 4 prieteni care se strâng și fac un sketch, mai multă interacțiune, mai mult dinamism. A plecat de la o ideea de marketing, a plecat de la o idee că poți face conținut pe cinci canale de YouTube care să fie recomandate de algortism intre cele cinci canale și să creezi un watchgroup, prin care omul să consume foarte mult conținut. A doua idee era să combinăm muzica cu vlogging-ul”, a mai spus Selly.

citește și...