Sean Connery a murit! Actorul împlinise 90 de ani

31.10.2020, 17:03
Sean Connery a murit! Actorul împlinise 90 de ani
Sean Connery a murit! Actorul împlinise 90 de ani

Sir Sean Connery a murit! Actorul cunoscut pentru portretizarea lui James Bond împlinise 90 de ani în luna august a acestui an.

Doliu imens în lumea cinematografiei. Actorul Sean Connery a decedat la vârsta de 90 de ani.

Sir Sean Connery a fost primul interpret din seria ‘James Bond’ de pe micile ecrane. În 1987, el a câștigat Oscarul pentru categoria ‘Cel mai bun actor în rol secundar în filmul “The Untouchables’.

Sean Connery a murit! Avea origini irlandeze şi scoţiene

Thomas Sean Connery a venit pe lume pe 25 august 1930, la Edinburgh, într-o familie cu origini irlandeze şi scoţiene. De-a lungul anilor, el a fost votat ‘cel mai sexy bărbat în viață, în 1989, iar în 1999, a primit titlul de ‘cel mai sexy bărbat al secolului’.

Sean Connery a avut primul rol în filmul ‘No Road Back’, în 1957, însă succesul l-a cunoscut în 1958, când a jucat în distribuția ″Another Time, Another Place″⁣ (1958), alături pe Lana Turner.

El a fost considerat în mare măsură ca fiind cel mai bun actor care a jucat rolul lui James Bond în franciza de lungă durată.

Cum a ajuns să fie actor

În urmă cu mulți ani, actorul din James Bond dezvăluia cum a ajuns să joace în filme. El mărturisea că și-a ales numele de scenă ‘Sean’, deoarece îi amintea de eroul său favorit, Shane, jucat de Alan Ladd.

‘Nu aveam voce, nu ştiam să dansez, însă puteam arăta bine stând acolo’, declara Connery, scrie presa internațională.

citește și...