Se redeschide dosarul morții polițistului Bogdan Gigină. Gabriel Oprea e acuzat de ucidere din culpă

02.12.2019, 17:53
Se redeschide dosarul morții polițistului Bogdan Gigină. Gabriel Oprea e acuzat de ucidere din culpă
Se redeschide dosarul morții polițistului Bogdan Gigină

Bogdan Gigină a murit în urmă cu 4 ani, mai exact pe 20 octombrie 2015, în timpul unei misiuni de însoțire a ministrului de Interne de atunci, Gabriel Oprea.

Se redeschide dosarul morții polițistului Bogdan Gigină

De atunci, dosarul morții polițistului Bogdan Gigină s-a plimbat pe la mai multe instanțe din motive de procedură.

Luni, 2 decembrie, Tribunalul București a dispus începerea judecății pe fond. Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă, scrie Digi24.

În mai 2018, dosarul a fost trimis de la DNA la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„În seara de 20 octombrie 2015, agentul de poliţie Gigină Bogdan-Cosmin, în vârstă de 28 de ani, a fost implicat într-un accident de circulaţie pe o stradă din municipiul Bucureşti, în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa”, susţinea DNA.

Se redeschide dosarul morții polițistului Bogdan Gigină

Bogdan Gigină și-a pierdut viața pe 20 octombrie. Ploua cu găleata, iar Bogdan îi deschidea calea vicepremierului Gabriel Oprea, moment în care a derapat cu motocicleta și a căzut într-o groapă adâncă de trei metri, aflată pe mijlocul străzii Știrbei Vodă.

Abia la șase zile de la tragedie, Gabriel Oprea a ieșit public și s-a scuzat că nu a oprit mașina pentru că nu a știut de accident.

Concret, începând cu preluarea, la începutul anului 2014, a funcţiei de ministru al Afacerilor Interne, inculpatul Oprea Gabriel a dispus – cu încălcarea dispoziţiilor legale privind însoţirea demnitarilor de către Poliţia Rutieră – însoţirea sa permanentă de către un dispozitiv de Poliţie Rutieră, iar din luna iunie 2015 a dispus ca din acest dispozitiv să facă parte şi un poliţist rutier motociclist.

În acest mod, ministrul de Interne de la acea dată, Oprea Gabriel, şi-a conferit, în mod discreţionar, ‘drepturi’ neprevăzute de cadrul legal, ‘drepturi’ a căror exercitare a presupus punerea unor poliţişti rutieri în situaţii de risc sporit şi totodată a impus ca deplasarea echipajelor de Poliţie Rutieră să se facă în regim de viteză sporită”, se află specificat la dosar.

 

citește și...