Se redeschid grădinițele și școlile, începând cu 5 mai: ce se întâmplă cu elevii din anii terminali

04.05.2021, 12:30
Se redeschid grădinițele și școlile, începând cu 5 mai: ce se întâmplă cu elevii din anii terminali
Se redeschid grădinițele și școlile, începând cu 5 mai: ce se întâmplă cu elevii din anii terminali

De miercuri, 5 mai, grădinițele și școlile se redeschid după vacanța de Paște. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că încep cursurile copiii de grădiniță și elevii care nu susțin examenele naționale. Cei care sunt în anii terminali se vor întoarce la școală în 10 mai.

În cazul în care incidența coronavirus din fiecare localitate va varia, școlile vor funcționa după două scenarii. În scenariul în care toți copiii merg la școală sunt 1.800 de localități, iar alte 1.400 au rata de infectare peste 1 la mie.

Se redeschid grădinițele și școlile în România

“Miercuri, 5 mai, vor merge la şcoală cu prezenţă fizică absolut toţi copiii din grădiniţe, toţi elevii din învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare. Pentru elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a din localităţile în care rata de infectare este sub 1 la mie – şi avem la ora actuală aproape 1.800 de localităţi în care rata de infectare este sub 1 la mie – vor merge, de asemenea, la şcoală de miercuri, 5 mai, cu prezenţă fizică.

Ceilalţi elevi de clasele V, VI, VII, IX, X, XI din localităţile în care rata de infectare, din păcate, este încă peste 1 la mie vor începe şcoala miercuri, 5 mai, în sistem online. Este vorba de puţin peste 1.400 de localităţi”, a afirmat Sorin Cîmpeanu la un post de televiziune, potrivit News.ro.

De altfel, masca de protecție „va fi purtată în permanență”.

Premierul Florin Cîțu a declarat că s-ar putea renunța la masca de protecție la mare și la munte, iar restaurantele ar putea primi clienți vaccinați chiar până la capacitatea de 100%. De asemenea, ar putea fi permise evenimentele private la care participă oameni vaccinați.

„Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilităţi pentru persoane vaccinate. Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitate de 100% cu persoane vaccinate, la interior. Sau hoteluri, pe litoral, cu capacitate de 100% cu persoane vaccinate. Deci sunt lucruri la care ne uităm. Putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate şi aşa mai departe. Vom avea aceste evenimente pilot în Bucureşti şi Cluj, dar eu sunt sigur că rezultatele vor fi bune şi putem să ne gândim la astfel de evenimente”, a declarat el, scrie DIGI24.

citește și...