Schimb de replici între Nicu Alifantis și Mircea Badea. ”Vă rog să mă ocoliți de azi înainte, domnule”

11.05.2020, 13:52
Schimb de replici între Nicu Alifantis și Mircea Badea. ”Vă rog să mă ocoliți de azi înainte, domnule”

Nicu Alifantis este supărat pe Mircea Badea după ce prezentatorul i-a jignit pe artiști în emisiunea pe care o moderează la TV.

Celebrul artist Nicu Alifantis i-a adresat o scrisoare deschisă prezentatorului de televiziune în care îi spune să nu mai jignească breasla artiștilor și să-și ceară scuze.

”Scrisoare deschisă.

Domnule Mircea Badea. Mă adresez dumneavoastră cu apelativul „domnule”, din respect pentru părinții dumneavoastă pe care-i cunosc de foarte multă vreme și cărora le port o stimă deosebită. De câtva timp asist la o serie de denigrări permanente pe care le aduceți breslei din care fac parte. Vă atrag atenția că sunt profund revoltat de această atitudine și vă somez să încetați și să vă cereți scuze public pentru modul absolut jignitor în care vă adresați artiștilor români.

Îmi amintesc de perioada în care erați adus, bănuiesc împotriva dorinței dumneavoastră, de doamna Badea la Teatrul Mic. Se pare că acest lucru n-a ajutat la nimic. Vă înțeleg frustrările. Ecuația matematică a vieții dumneavoastră se pare că n-a dat rezultatul corect. Asumați-vă acest lucru cu demnitate. Și nu uitați, prin această atitudine nu reușiți să faceți decât un mare deserviciu atât dumneavoastră, cât și instituției pe care o reprezentați”, a scris Nicu Alifantis în mediul online.

Binecunoscutul muzician se arată total dezamăgit de disprețul pe care Mircea Badea îl arată față de artiști și îi transmite acestuia să-l ocolească de acum înainte.

”Disprețul pe care-l manifestați față de slujitorii artei românești este absolut dezgustător. „Nu dați doi bani pe artistul român”? Foarte bine, mutați canalul, nu mai intrați într-o sală de teatru sau una de concerte, dar nu ne mai jigniți. Suntem destul de puși la colțul indiferenței de mai marii puterii zilei. Artistul român nu „ghiorlăie”, domnule. Încearcă doar să existe, să se exprime și să se manifeste cum poate într-o țară tristă, sărăcită și aproape distrusă. Nu vă permit să ne mai jigniți, iar anii de muncă pe care-i port în spate îmi permit să vă cer imperativ acest lucru. Vă rog să mă ocoliți de azi înainte, domnule”, a mai spus Nicu Alifantis.

Pe pagina sa de socializare, Mircea Badea i-a răspuns lui Nicu Alifantis.  Acesta a acceptat să-și ceară scuze, însă îi recomandă artistului să schimbe canalul TV.

”Nu mi-a dat prin cap niciodată că Nicu Alifantis, pe care îl iubesc, face parte din aceeași breaslă cu Chirilă sau cu Ristei sau cu orice alt produs popcorn. Domnul Alifantis îmi spune că am greșit și că se încadrezeaza în aceeași breaslă cu artiștii care au nickuri în loc de nume.
Înțeleg că am jignit artiștii români și că trebuie să îmi cer scuze. Dacă mi-o cere domnul Nicu Alifantis, e în regulă: vă cer scuze.

Mai înțeleg că sunt un ratat. E foarte posibil. Nici măcar nu am pornirea de a încerca să caut contra argumente. Sunt și dezgustător. De asemenea posibil, dar puteți aplica aceeași rețetă pe care mi-o recomandați: schimbați canalul. E și foarte târzie emisiunea mea. Ora respectivă ar putea fi folosită pentru creație muzicală, nu pentru nervi și resentimente.
Cu privire la ocolirea dumneavoastră, domnule Alifantis, lucrurile sunt rezolvate deja: “social distancing” e lege. Cu stimă și cu sincere urări de succes. Dumneavoastră și breslei din care vă revendicați”, a menționat Mircea Badea pe contul său de socializare.

citește și...