Scandal monstru între Dan Negru și Adelin Petrișor! De ce s-au certat

10.01.2020, 14:32
Scandal monstru între Dan Negru și Adelin Petrișor! De ce s-au certat
Scandal monstru între Dan Negru și Adelin Petrișor

Un scandal monstru a izbucnit între Dan Negru și Adelin Petrișor. Cei doi jurnaliști și-au adresat cuvinte dure pe o rețea socială. 

Cearta dintre Negru și Petrișor a plecat de la situația actuală din Orientul Mijlociu și de la lipsa corespondenților români în zonele de conflict. 

Scandal monstru între Dan Negru și Adelin Petrișor

„Sunt zeci de jurnalişti de front freelanceri care transmit în direct din Orientul Mijlociu zilele astea. Pe lângă toate marile televizuni care au angajaţi corespondenţi de război aflaţi in zonă. Aşa sunt ştirile la ei. Cu informaţii de acolo transmise in direct de corespondenţii de război. Noi avem ăle mai multe televiziuni, dar facem play-back jurnalistic. La noi corespondenţii de război au fost detaşaţi la Caracal, la butoiul lui Dincă. Aflu că până şi MAPN organizează cursuri pentru corespondenţii de război. Iaca, razboiul e la uşă, în Orient zboară rachete şi cad avioane. Unde-s corespondenţii de război?”, a scris prezentatorul de la Antena 1. 

La scurt timp, jurnalistul TVR, care a fost corespondent de război în repetate rânduri, i-a dat replica: „Un domn de pe Facebook îmi atrage atenţia că Dan Negru se întreabă din nou retoric unde sunt corespondenţii români de război, cum de nu-s în Orientul Mijlociu. Am impresia că ori sunt în «Ziua Cârtiţei», ori Dan vrea doar puţină dispută şi deci şi nişte trafic… Dan, îţi mai spun încă o dată, din nefericire, în acest moment, publicul consumator de TV se uită la Revelioanele tale şi nu la ştirile externe’, a continuat Adelin Petrişor, citat de News.ro. „În aceste condiţii, niciun şef nu e nebun să «arunce» zeci de mii de euro pe deplasările noastre, aşa cum se întâmpla prin anii 2000. Deci, postarea ta de iubitor de «hard news» indignat mi se pare deopotrivă ipocrită şi cinică…”. 

„Doar eu ştiu cât m-am chinuit să merg anul trecut în Afganistan, să filmez foşti luptători ISIS prin Kosovo: discuţii legate de buget, găsire de sponsori etc. Niciodată nu m-am plâns însă, ci m-am încăpăţânat să caut soluţii şi să merg mai departe. Am o vagă impresie că ţie nu-ţi e la fel de greu să faci rost de bugete pentru a distra cu diverse chestii uşurele mesenii la «trecere dintre ani». În aceste condiţii, cred că mai corect ar fi fost să taci şi nu să pui sare pe rănile noastre”, a dezvăluit Petrișor. 

Contactat de Viva!, Dan Negru a declarată că nu este în război cu Adelin, deși au schimbat replici acide: „Nu sunt în război cu Adelin. Dimpotrivă, îi sunt fan de mulţi ani. Dar dacă tot avem breaking news-uri din zonele de conflict, mi-aş dori să intrăm în rândul televiziunilor lumii şi să avem corespondenţi de război care să ofere informaţia de la faţa locului. Deocamdată, noi facem play back la breaking news şi copiem ce spun alţii!”.

citește și...