Scandal în Guvernul Marii Britanii. Un politician a demisionat, după ce ar fi pipăit doi bărbaţi într-un club privat

01.07.2022, 14:06

Guvernul Marii Britanii se confruntă cu un alt scandal, după ce adjunctul șefului de grup a demisionat din funcție în urma unui incident de săptămâna aceasta, în timp ce premierul Boris Johnson se confruntă vineri cu solicitări pentru a-l expulza din Partidul Conservator.

Un cunoscut politician britanic a demisionat din Guvern după ce un ziar a scris despre el că s-a îmbătat și a pipăit doi bărbați într-un club privat. Zeci de persoane se aflau miercuri seara în clubul privat, inclusiv alți parlamentari, miniștri, oficiali și persoane care lucrează în domeniul relațiilor publice.

Chris Pincher, al cărui rol era de a menține disciplina în rândul parlamentarilor conservatori, i-a prezentat joi o scrisoare de demisie lui Johnson, potrivit news.sky.com.

Demisia afectează imaginea lui Boris Johnson

Dar el a spus că va rămâne deputat conservator și va continua să îl susțină pe Johnson din Parlament.

Demisia lui Pincher din funcția de adjunct al șefului biciului a adăugat la necazurile lui Johnson, care au inclus și alte scandaluri precum ” partygate ” și demisia unui deputat conservator care a demisionat din cauza vizionării de materiale pornografice pe telefonul său în Camera Comunelor.

Bărbatul a pipăit doi bărbați la un club privat

Johnson, care, de asemenea, a supraviețuit recent unui vot de neîncredere, tocmai se întorsese de la summiturile G7 și NATO și căuta să lase în urmă aceste situații jenante și două înfrângeri recente în alegeri parțiale.

Tabloidul britanic The Sun a relatat că Pincher a pipăit doi bărbați miercuri seară la un club privat al membrilor Partidului Conservator din Londra.

„Aseară am băut mult prea mult”

“Am băut mult prea mult” miercuri seară, a declarat Pincher în scrisoarea sa. “M-am făcut de râs pe mine și pe alți oameni, ceea ce este ultimul lucru pe care vreau să-l fac și pentru asta îmi cer scuze față de dumneavoastră și față de cei în cauză”.

A fost pentru a doua oară când Pincher a renunțat la o funcție guvernamentală. În noiembrie 2017, el a demisionat din funcția de whip junior după o plângere potrivit căreia i-ar fi făcut avansuri nedorite fostului canoist olimpic și candidat conservator Alex Story.

Dar Pincher a fost în cele din urmă readus într-o poziție guvernamentală de către premierul Theresa May în 2018, ca deputat. Când Johnson a preluat conducerea în iulie 2019, Pincher a fost mutat la Ministerul de Externe înainte de a reveni din nou în biroul guvernului.

Partidul Laburist din opoziție din Marea Britanie a declarat că guvernul lui Johnson trebuie să răspundă la întrebări cu privire la motivul pentru care Pincher a fost pus în această poziție.

“Acest ultim episod arată cât de mult s-au degradat standardele în viața publică sub mandatul lui Boris Johnson”, a declarat Angela Rayner, liderul adjunct al Partidului Laburist. “Partidul Conservator este atât de împotmolit în sordiditate și scandal încât este total incapabil să abordeze provocările cu care se confruntă poporul britanic.”

citește și...