Savuroasa legendă urbană despre Nicolae Ceaușescu: cum s-a îmbătat dictatorul în ultimul hal la podgoria din Drăgășani

27.10.2019, 17:20
Savuroasa legendă urbană despre Nicolae Ceaușescu: cum s-a îmbătat dictatorul în ultimul hal la podgoria din Drăgășani
Savuroasa legendă urbană despre Nicolae Ceaușescu

Pe vremea comunismului au circulat numeroase legende urbane despre Nicolae Ceaușescu. Poate cea mai savuroasă dintre ele spune că dictatorul s-a îmbătat în ultimul hal la podgoria din Drăgășani. 

Istoricul Adrian Stanciu a povestit, pentru Adevărul, că multe zvonuri despre fostul președinte apăreau imediat după ce acesta vizita anumite orașe din țară. 

Savuroasa legendă urbană despre Nicolae Ceaușescu

„Pe unde călătorea Nicolae Ceauşescu a doua zi apăreau tot felul de zvonuri. Multe dintre aceste erau adevărate, însa multe au fost doar speculaţii. Soţii Ceauşescu prezentau interes pentru toată lumea, aşa că era şi normal să apară tot felul de zvonuri“, a spus Stanciu.  

Una dintre legendele din Epoca de Aur spune că Ceaușescu mergea la Conferința Națională a UTC, iar pe drum s-a oprit la faimoasele podgorii din Drăgășani. Acolo, fostul lider comunist a băut împreună cu șoferul și, pentru că nimeni nu i-a găsit ore întregi, s-a zvonit chiar că dictatorul a fost omorât. 

„Nicolae Ceauşescu şi şoferul personal s-au oprit la crama din Drăgăşani şi au băut câteva ore bune. Pentru că nimeni nu reuşea să dea de ei a apărut şi zvonul că dictatorul a fost ucis de duşmani. În cele din urmă, a fost găsit, iar toata lumea s-a liniştit. În acest caz, nu se ştie cu adevărat dacă a fost adevărat sau au fost pure speculaţii. Pentru cei care nu ştiu Nicolae Ceauşescu era un consumator de vin, dar nu putem să spunem dacă acest incident s-a întâmplat cu adevărat“, a mai dezvăluit istoricul.    

 

citește și...