Șase orașe din întreaga lume în care poți trăi cu 1.000 de dolari pe lună sau mai puțin

10.08.2022, 17:34
Șase orașe din întreaga lume în care poți trăi cu 1.000 de dolari pe lună sau mai puțin

Pe măsură ce criza costului vieții se răspândește pe tot globul, mulți oameni ar putea lua în considerare posibilitatea de a se muta în părți mai ieftine ale lumii. În următoarele șase orașe din întreaga lume, folosind date de pe site-ul de comparare Numbeo, se poate trăi cu 1.000 de dolari pe lună sau mai puțin.

Insider a întocmit o listă cu șase orașe în care puteți trăi confortabil cu 1.000 de dolari pe lună, folosind date de pe site-ul de comparare Numbeo, care oferă un rezumat al costului vieții în marile orașe din lume, realizat de mulțimea de oameni.

Site-ul oferă costurile lunare estimate de trai, fără chirie, pentru o singură persoană în fiecare oraș și calculează, de asemenea, două prețuri pentru apartamentele cu un dormitor – unul pentru cele din centrul orașului și unul pentru cele de la periferie. De asemenea, are un indice separat care măsoară calitatea vieții, care se bazează pe o formulă care ia în considerare o serie de alți indici – printre aceștia se numără puterea de cumpărare, costul vieții, poluarea, asistența medicală, siguranța, climatul, timpul de deplasare în trafic și raportul dintre prețul locuinței și venit, potrivit site-ului.

Șase orașe din întreaga lume în care poți trăi cu 1.000 de dolari pe lună sau mai puțin

Buenos Aires, Argentina

Buenos Aires, capitala Argentinei, oferă mâncare incredibilă, o viață de noapte plină de viață și nenumărate delicii culturale.

Și este, de asemenea, unul dintre cele mai ieftine locuri de pe listă, cu un apartament în centrul orașului și cheltuieli de trai care ajung la aproximativ 730 de dolari pe lună.

Santiago, Chile

Santiago oferă panorame incredibile ale Anzilor, o cultură cosmopolită și un cost al vieții relativ ieftin, așa că nu este de mirare că aproximativ 35% din populația țării locuiește în capitală.

De asemenea, este plină de muzee și are două dintre cele mai bune trei universități din America Latină.

În Santiago, 1.000 de dolari sunt suficienți pentru a vă asigura un apartament în apropierea centrului și pentru a vă acoperi costurile de trai, a declarat Numbeo.

Sofia, Bulgaria

Bulgaria este bine cunoscută ca o destinație de petrecere, dar țara are mult mai multe de oferit, cu catedrale și biserici frumoase; împrejurimi dramatice, muntoase; și o istorie vastă.

Numbeo a indicat că calitatea vieții în capitala Bulgariei este comparabilă cu cea din Paris, dar costul vieții este mult mai ieftin în Sofia, 1.000 de dolari pe lună fiind suficient pentru cheltuielile de cazare și de trai.

Bursa, Turcia

Bursa este al patrulea oraș ca mărime din Turcia și este adesea numit “Bursa verde”, cu referire la numeroasele sale parcuri și grădini.

Numeroasele izvoare sulfuroase din jurul orașului, precum și faimoșii Munți Uludağ, contribuie, de asemenea, la transformarea orașului într-un loc minunat pentru iubitorii de natură.

Un apartament în apropierea centrului orașului și a cheltuielilor de întreținere v-ar costa aproximativ 650 de dolari pe lună.


Monterrey, Mexic

Acest frumos oraș cu puțin peste 1 milion de locuitori devansează Parisul și Milano în indicele de calitate a vieții realizat de Numbeo.
Și-a câștigat reputația de a fi cel mai progresist oraș din nordul Mexicului și este, de asemenea, un important centru industrial.

Un apartament cu un dormitor în afara centrului orașului și a cheltuielilor de trai v-ar costa aproximativ 900 de dolari pe lună. Dacă v-ați dori un apartament în centru, v-ar costa puțin sub 1.100 de dolari pe lună, inclusiv costurile de trai.

Cape Town, Africa de Sud

Cu apele sale albastre strălucitoare, vremea excelentă și cu emblematicul Table Mountain care domină orașul, Cape Town este un loc cu adevărat spectaculos.

Aici, puteți obține un apartament cu un dormitor în afara centrului și cheltuielile de trai pentru 1.000 de dolari pe lună, potrivit Numbeo. Pentru cei dornici să fie în centrul orașului, veți avea nevoie de aproximativ 1.250 de dolari pe lună pentru chirie și costurile de trai.

 

 

citește și...