Șase ani de la tragedia aviatică din Munții Apuseni! Ce mai face medicul Radu Zamfir

20.01.2020, 15:39
Șase ani de la tragedia aviatică din Munții Apuseni! Ce mai face medicul Radu Zamfir
Șase ani de la tragedia aviatică din Munții Apuseni

Au trecut deja șase ani de la tragedia aviatică din Munții Apuseni, atunci când pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion și-au pierdut viața. Iată ce mai face acum medicul Radu Zamfir, unul dintre supraviețuitorii accidentului.

Radu Zamfir a fost rănit pe 20 ianuarie 2014, în tragedia aviatică ce a îndurerat întreaga țară. Totuși, medicul le-a oferit colegilor săi primul ajutor, până la venirea salvatorilor. 

Șase ani de la tragedia aviatică din Munții Apuseni

Bărbatul a dezvăluit că accidentul i-a marcat pentru totdeauna viața, dar l-a și transformat într-un om mai puternic. 

În 2019, Zamfir a fost numit director al Agenției Naționale de Transplant și continuă să profeseze în acest domeniu cu aceeași dedicare. 

De asemenea, și în viața personală a medicului s-au petrecut schimbări. În 2016, „eroul din Apuseni” a devenit tată penru a doua oară. 

Accidentul aviatic din Munții Apuseni a avut loc la 20 ianuarie 2014, atunci când un avion care executa o cursă umanitară a aterizat forţat într-o zonă împădurită din Munții Apuseni.  Avionul, pilotat de Adrian Iovan în calitate de comandant și Răzvan Petrescu în calitate de copilot, transporta la acel moment o echipă de cinci cadre medicale de la București la Oradea. În urma accidentului au murit Adrian Iovan și studenta la medicină Aurelia Ion, iar copilotul și cei patru medici au fost răniți.

citește și...