“Sarmale întoarse”. Rețeta inedită a unui chef din Alba Iulia

21.12.2021, 21:38
Sarmale întoarse. Rețeta inedită a unui chef din Alba Iulia

„Sarmale întoarse” nu numai că sunt extrem de gustoase, dar sunt și altfel față de cele clasice. Modul de preparare a ”sarmalelor întoarse” este cu foaia din carne și umplutura din varză cu aromă de Fumee. 

Un bucătar din Alba a inventat rețetă de sarmale întoarse, în care umplutura de carne devine înveliş. Ingredientele sunt aceleaşi  ca la sarmalele obişnuite. În loc să toace carnea, chef Cosmin Toma începe cu tocatul verzei.

Mod de preparare:

  • Într-o oală mare se pune varza și se acoperă cu apă. Se pune la fiert . Când începe să se înmoaie, se tine cu o furculiță și se taie frunzele de lângă cotor.
  • Se amestecă carnea cu oul, ceapă, orezul, linguriță rasă de sare, piper după gust, boiaua, linguriță de oregano și linguriță de pastă de roșii. Într-o cratiță sau oală cu fundul gros se face un “pat” din varză acră și crenguțe de oregano. Se învelesc sarmalele: într-o foaie de varză se pune la un capăt aproximativ 2 linguri de amestec de carne, se îndoaie capătul, apoi marginile, și se rulează sarmaua strâns.
  • Se asează în oala cu capătul liber în jos. La fel se procedează cu restul, și se asează una lângă alta, până când se umple un strat. Se pune peste primul strat de sarmale pasta de roșii , foile de dafin, bucatele de grăsime și un alt strat de varză acră.
  •  Se acoperă sarmalele cu o farfurie întoarsă și se umplu cu apa să le acopere.
  • Se pun la foc mediu 2-3 ore, adăugându-se apă când scade, și adăugându-se sare și piper după gust.

Cosmin Toma, bucătarul care i-a surprins pe jurații emisiunii „Chefi la Cuțite”

Cosmin Toma este bucătarul chef din Alba Iulia care i-a surprins pe jurații emisiunii „Chefi la Cuțite” și a reușit să obțină „cuțitul de aur” cu un preparat inedit, denumit „Grădina Zen”.

Toma are 18 ani de experiență în domeniu și este cunoscut pentru creativitatea sa.

A creat primul parfum comestibil din lume

Cosmin Toma a inventat un ”parfum comestibil” care poate fi utilizat atât pentru mâncărurile dulci, cât și pentru corp.

Potrivit b1.ro, parfumul are miros de lavandă, fenicul și puțină mentă sălbatică. Toate aceste ingrediente, puse împreună și lăsate la macerat două săptămâni, ingredientele dau naștere acestui parfum unic în lume.

Parfumul este comestibil pentru oameni și poate fi folosit în deserturi, dar poate fi utilizat și ca aftershave.

citește și...