Rușii cumpără “tocăniță misterioasă”, dar nimeni nu știe ce este sau cum a ajuns în magazine

23.12.2022, 20:00

Denis Leonov, de la Camera Publică a Republicii Buriatia din Rusia, i-a avertizat pe localnicii înfometați și disperați în legătură cu misterioasa tocană la conservă care se vinde în magazine. “Tocănița aia din Crimeea se vinde acum, dar, slavă Domnului, și-au dat seama că nu sunt voluntari (cei care au pus-o pe rafturile magazinelor). Mă bucur foarte mult de acest lucru, pentru că ar fi foarte neplăcut ca acest lucru să se întâmple din cauza unei singure persoane neglijente”.

Un avertisment a fost lansat pentru rușii disperați și înfometați care au cumpărat o “tocană suspectă” de pe rafturile magazinelor.

Ciudata tocană la conservă, catalogată drept “trăsnet” și “scandaloasă” de către oficialii ruși, a zburat de pe rafturile magazinelor din regiunea Buriatia, în apropiere de Crimeea, unde a fost găsită la vânzare, transmite dailystar.co.uk.

Rușii cumpără “tocăniță misterioasă”, dar nimeni nu știe ce este sau cum a ajuns în magazine

Se pare că a fost produsă în zonă, dar nimeni nu știe de către cine sau cum a ajuns pe rafturi.
Iar acest lucru l-a determinat pe Denis Leonov, de la Camera Publică a Republicii Buriatia, să îi avertizeze pe localnici să nu o cumpere.

Acesta a declarat: “Tocănița aia din Crimeea “se vinde” acum, dar, slavă Domnului, și-au dat seama că nu sunt voluntari (cei care au pus-o pe rafturile magazinelor). Mă bucur foarte mult de acest lucru, pentru că ar fi foarte neplăcut ca acest lucru să se întâmple din cauza unei singure persoane neglijente.
Crimeea este ca o curte de trecere, cine vrea să meargă acolo, cine a adus această tocană acolo nu este clar.”

O anchetă privind “tocănița scandaloasă” este în curs de desfășurare

Conservele, ale căror imagini au devenit virale pe rețelele de socializare rusești, poartă logo-ul companiei Buryatmyasprom, dar nu se crede că au fost fabricate de aceasta.

Vândute pentru doar 100 de ruble – sau aproximativ 1,22 lire sterline – s-a zvonit că conservele au fost de fapt fabricate ca ajutor umanitar pentru ucrainenii care luptă împotriva Rusiei, dar au fost furate și puse în vânzare – dar acest lucru nu a fost confirmat.

Se crede că conținutul cutiilor ar conține un fel de bucăți misterioase de carne cu legume neidentificabile – dar nu există nicio etichetă cu ingrediente.

Leonov a declarat pentru agenția de presă rusă MK că o anchetă privind “tocănița scandaloasă” este în curs de desfășurare.

Buryatmyasprom oferă cea mai mare gamă de conserve de carne din regiunea Buriatia.

Ei sunt în afaceri de peste 80 de ani, iar în 2019, oficialii din Coreea de Nord au făcut un tur al fabricii în timpul unei vizite în țară.

 

citește și...