Ronaldo arată foarte diferit față de zilele lui de glorie. Cum a fost pozat “Il Fenomeno” pe un iacht luxos

20.07.2022, 16:38

Ronaldo, legenda braziliană câștigătoare a Cupei Mondiale, a fost supraponderal în cea mai mare parte a celei de-a doua jumătăți a carierei sale, dar asta nu l-a împiedicat să apară în spațiul public.

Ronaldo Nazario, așa cum este mai bine cunoscut, a fost văzut săptămâna aceasta făcând plajă pe un iaht uriaș în largul coastei din Ibiza, alături de câțiva prieteni apropiați și de familie, afișând o burtă destul de mare.

Câștigătorul Cupei Mondiale din 2002, în vârstă de 45 de ani, a fost fotografiat intrând în mare și îmbrățișând-o pe superba iubită model Celina Locks, în vârstă de 32 de ani, în timp ce cuplul se bucura de o escapadă de lux în familie, potrivit dailystar.co.uk.

Ronaldo se bucură de timpul liber

De la retragerea sa din activitate, în 2011, Ronaldo a îmbrățișat cu entuziasm excesele și stilul de viață petrecăreț pe care și l-a dorit cu disperare de-a lungul carierei sale de fotbalist.

Nu a fost o surpriză pentru cei care l-au urmărit îndeaproape după Inter Milano, dar în zilele sale mai slabe Ronaldo a fost unul dintre cei mai electrizanți atacanți de pe planetă.

Cel mai tânăr laureat al Balonului de Aur

Și-a câștigat porecla de “Il Fenomeno” (fenomenul) după ce s-a impus ca fiind probabil primul atacant central “complet” din lume, datorită unei fuziuni mortale de viteză, putere și strălucire tehnică.

El a apărut pentru prima dată pe scenă la echipa braziliană Cruzeiro, înainte de a fi achiziționat de PSV la 17 ani, în 1994. Acolo, s-a făcut remarcat în fața lumii marcând 54 de goluri în 57 de meciuri.

Barcelona a doborât recordul mondial de transferuri pentru a-l aduce pe Camp Nou în 1996, iar Inter Milano a făcut același lucru în 1997, iar câteva luni mai târziu a devenit cel mai tânăr laureat al Balonului de Aur. În tot acest timp, golurile au continuat să curgă, dar apoi o serie de accidentări brutale la genunchi l-au oprit brusc.

Într-o încercare disperată de a-și salva cariera, Ronaldo a fost nevoit să sacrifice explozia care îi definise atât de mult jocul și care îl transformase în cel mai mare jucător din lume.

Ronaldo a ratat întregul sezon 2000/01 și o mare parte din sezonul următor, dar a revenit la timp pentru a conduce Brazilia la victoria la Cupa Mondială din 2002, punând capăt fantomelor turneului din 1998 și punând capăt uneia dintre cele mai de neînchipuit reveniri din sport.

Ronaldo nu a mai ținut cont de kilogramele în plus

La scurt timp a urmat transferul la Real Madrid, unde s-a alăturat lui Zinedine Zidane și Luis Figo, devenind cel mai nou Galactico al lui Los Blancos. Dar stilul de viață al unui Galactico are un preț, iar Ronaldo, iubitor de junk-food, a început în curând să adune kilograme.

Fiind o persoană care nu se mai baza pe ritm, Ronaldo și-a permis cu plăcere să se îngrașe de la an la an, dar atât de strălucitor a fost, încât aproape că nu a contat. A reușit totuși să înscrie 85 de goluri în primele trei sezoane petrecute la Bernabeu –  în urma căruia a fost ovaționat de fanii de pe Old Trafford.

Dar în 2006, managerul madrilenilor, Fabio Capello, s-a săturat și a decis să renunțe la atacant până când acesta va pierde din greutate, ceea ce a dus în cele din urmă la plecarea sa în ianuarie 2007. A urmat o scurtă perioadă la AC Milan, înainte de a trage cortina cu un stagiu de doi ani și jumătate în țara sa natală, la Corinthians.

Așa că, în realitate, “Ronaldo cel gras” nu este o descriere total inexactă a fotbalistului, mai ales în zilele noastre. Dar faptul că un tip mare și-a petrecut cariera stânjenindu-i pe cei mai buni apărători din lume arată cât de fenomenal a fost cu adevărat.

citește și...