Romanița Iovan, amintiri de pe vremea când era model. ”Programul era strict și se respecta cu strictețe, dar și provocările erau destul de mari”

10.12.2021, 15:00
Romanița Iovan, amintiri de pe vremea când era model. ”Programul era strict și se respecta cu strictețe, dar și provocările erau destul de mari”
Romanița Iovan, amintiri de pe vremea când era model. ”Programul era strict și se respecta cu strictețe, dar și provocările erau destul de mari”

Creatoarea de modă Romanița Iovan, în vârstă de 57 de ani, și-a amintit de peroada când erea model la celebra casă de modă Venus. Aceasta a povestit cum era viața de model în acele vremuri și cât de importantă a fost această experiență pentru ea din punct de vedere profesional. ”Programul era strict și se respecta cu strictețe, dar și provocările erau destul de mari”, a declarat vedeta.

Romanița Iovan este fost model, creatoare de modă și femeie de afaceri. Este mama unui băiat, Albert, din mariajul cu pilotul Adrian Iovan. Adolescentul are adrenalina în sânge și la 14 ani este pilot de raliu. Adrian Iovan și-a pierdut viața în tragedia aviatică din Munții Apuseni, care a avut loc în 2014. De mulți ani,  Romanița Iovan are o relație cu avocatul Iulian Gogan, care este cu 11 ani mai mic decât ea.

Romanița Iovan și-a amintit de perioada în care a fost manechin la casa de modă Venus. La acea vreme, Romanița Iovan era studentă la ASE. ”Perioada în care am fost manechin la centrul de creatie UCECOM (casa de moda Venus a facut parte din acest grup) a fost una foarte frumoasă pentru mine. Eu mi-am început cariera de manechin fotomodel pe vremea cînd eram studentă la ASE, in primul an, la facultatea de Comert – specializarea Economia Serviciilor de Alimentatie publica si Turism. A fi model atunci însemna să ai o meserie: programul era strict și se respecta cu strictețe, dar și provocările erau destul de mari”, a declarat vedeta într-un interviu pentru themoodboard.ro.

Romanița Iovan, aminiri de pe vremea când era model. ”Am lucrat ca manechin vreme de șase ani”

”Revista Moda era o adevărată sursă de inspirație pentru cele și cei care își doreau să fie chic și să poarte creații ale unor designeri români. Este o perioadă de care îmi amintesc cu mult drag și care m-a format și m-a ajutat să devin ceea ce sunt astăzi. Iar pentru asta sunt recunoscătoare”, a mai spus creatoarea de modă.


”Am lucrat ca manechin vreme de sase ani, timp in care mi-am descoperit pasiunea pentru creatia vestimentara, astfel incat la inceputul anului 1991 m-am gandit ce ar fi mai bine pentru mine: sa-mi continui activitatea de manechin in strainatate, sa intru in turism si sa activez in meseria pentru care m-am pregatit sau sa-mi deschid casa de moda. Balanta a inclinat catre cea de a treia a optiune si astfel, in 1991, exact acum 30 de ani am infiintat casa de moda ce-mi poarta numele. Nu aș schimba nimic, așadar a fost o evoluție firească, este drumul pe care mi l-am ales”, a încheiat ea.

citește și...