România a depășit 5.000 de cazuri zilnice de îmbolnăvire cu COVID-19! Ce spune Alexandru Rafila

23.10.2020, 14:29
România a depășit 5.000 de cazuri zilnice de îmbolnăvire cu COVID-19! Ce spune Alexandru Rafila
România a depășit 5.000 de cazuri zilnice de îmbolnăvire cu COVID-19! Ce spune Alexandru Rafila

Vineri, 23 octombrie, România a înregistrat un record negativ de cazuri zilnice cu coronavirus: 5.028 de persoane.

La ATI sunt internați 782 de pacienți COVID-19! Bilanțul total a ajuns la 201.032 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 144.429 de pacienți au fost declarați vindecați.

Rata de infectare cu coronavirus a crescut semnificativ în București și Alba, iar Harghita este cel de-al patrulea județ care atinge 3 infecții la mia de locuitori.

Țara noastră a depășit 5.000 de cazuri zilnice de infectare cu COVID-19

În acest context, Alexandru Rafila a vorbit despre situația în care ne aflăm, din cauza numărului mare de cazuri noi de infectare, care crește de la o zi la alta.

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că avalanșa de noi cazuri îngreunează orice activitate normală.

„Eu am auzit diverse proiecții, că situația se va stabiliza și vom intra pe un trend descrescător. Cred că dorim cu toții ca acest lucru să se întâmple. Cred că putem face alegeri dacă acest lucru se va întâmpla, adică dacă se va stabiliza rapid numărul de cazuri și dacă va începe să scadă. În 10 zile, maxim două săptămâni o să vedem ce se întâmplă, dacă putem continua activitatea aproape de normal”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila, potrivit romaniatv.

‘În următoarele 4-6 săptămâni va fi poate chiar mai greu’

România înregistrează zi de zi tot mai multe cazuri noi de COVID-19, iar Raed Arafat a explicat ce se va întâmpla dacă Capitala ar depăși pragul de 4 la mia de locuitori.

În Capitală, media zilnică a ajuns la circa 1000 de cazuri de infectare cu coronavirus.

“Problema este că noi, în București, avem câteva sute de cazuri, de aici, cam 5% din ele este posibil ca în următoarele 10 zile să aibă nevoie de terapie intensivă. Cam 20% – 30% este posibil să aibă nevoie de măcar de oxigen și terapie intermediară. Locurile de terapie intensivă sunt diferite de locurile de terapie intermediară. 

Există riscul să încercăm să le transferăm în alte locuri din țară, dar să nu existe nici acolo posibilitatea, pentru că din ce am citit, foarte multe din centrele universitare și orașele mari au depășit 3 la mia de locuitori și vor avea presiune pe spitalele lor’, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

citește și...