Româncă moartă în Italia de COVID-19, adusă în țară în secret. Înmormântare fără preot

20.03.2020, 11:42
Româncă moartă în Italia de COVID-19, adusă în țară în secret. Înmormântare fără preot

O femeie în vârstă de 80 din comuna Borșa, primul cetățean român care a murit de coronavirus în Italia, a fost adusă în țară de membrii familiei, alături de sora sa, și aceasta decedată, în vârstă de 75 de ani, fără știrea autorităților române, informează Mediafax.

Sorin Timiș, primarul comunei Borșa, a afirmat că transportul avea acte pefect legale obținute de la statul italian. Edilul consideă că principalul vinovat în acest caz este statul italian care nu ar fi trebuit să apobe repatrierea celor două sicrie în România.

Cele două femei au fost înmormântate fără preot.

”Cele două sicrie au ajuns joi la Borșa, aduse de o firmă de transport de pompe funebre din comună, iar femeile au fost îngopate în cimitir fără preot.

Transpotul avea acte perfect legale obținute de la statul italian, care au permis să fie duse sicriele sigilate până în Borșa. Autoritățile române nu au știut nimic despre aducerea acesto sicrie în țară”, a declarat Sorin Timiș, primarul comunei Borșa, pentru Mediafax.

În România, numărul cazurilor confimate de COVID-19 ajunsese, joi, la 277. Dintre cele 277 de persoane confimate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate și au fost externate din spital. Pacienții nou-confimați cu coronavirus joi au vârste cuprinse între 19 și 67 de ani, printre aceștia aflându-se și doi medici de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava.

Italia este cea mai afectată țară de coronavirus din Europa. Italia a depășit China la numărul de decese provocate de coronavirus. Cu 427 de decese în ultimele 24 de ore, Italia a ajuns la 3.405. China a raportat 3.245 de moți. Numărul total al persoanelor infectate până acum este de 41.035, au anunțat joi seară autoritățile italiene.

citește și...