Revoltător: primar mort într-un spital fără medici de gardă! Toți erau plecați în concedii

05.07.2019, 11:46
Revoltător: primar mort într-un spital fără medici de gardă! Toți erau plecați în concedii

Doar în România este posibil așa ceva! Toader Leampăr, primarul comunei Vorniceni, din judeţul Botoşani, a murit, joi (4 iulie), pe scările spitalului din orașul Săveni.

El fusese consultat de cadrele medicale, însă niciun medic specialist nu se afla atunci în unitatea medicală, ci doar asistenți și infirmiere.

Revoltător: primar mort într-un spital fără medici de gardă! Toți erau plecați în concedii

Toader Leampăr a ajuns acolo în urma unui infarct. După ce a fost consultat, bărbatul a decis să plece acasă. Din nefericire, nu a apucat să iasă din spital, pentru că s-a prăbușit chiar la intrarea Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoşani.

Deși la fața locului a ajuns un echipaj de la staţia din Săveni a Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dar şi o ambulanţă SMURD-TIM cu medic de la Botoşani, din păcate primarul nu a mai putut fi salvat.

Revoltător este faptul că, la momentul producerii evenimentului în spital nu se afla niciun medic, toți fiind plecați în concediu, a mărturisit Relu Târzioru, primarul oraşului Săveni.

Primarul a fost resuscitat, însă nu a mai putut fi salvat

‘Din punctul meu de vedere, e o dramă, pentru că mor oameni din cauza incompetenţei unor factori de decizii care nu iau decizia de a transfera un medic care ia 200 de milioane lei (20.000 de lei- n.r.) salariu de la Botoşani ca să facă o gardă la Săveni, un spital care este în subordinea Consiliului Judeţean şi al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani. Pur şi simplu au dat concedii la medici şi au închis spitalul. Cineva trebuie să răspundă pentru asta. Întâmplarea face că a murit un primar, dar putea să fie orice, putea să fie un copil’, a declarat Târzioru.

‘I-au luat o glicemie și i s-a făcut un EKG. La un moment dat, bărbatul a plecat, însă a căzut pe scări și și-a pierdut cunoștința. În spital erau două asistente și o infirmieră. Au sunat la ambulanță și a venit salvarea. L-au resucitat aproximativ 50 de minute, dar a fost în zadar’, a povestit Elvira Sologon, fostă angajată a Spitalului din Săveni timp de 40 de ani.

‘Este revoltător ce se întâmplă. Niciodată spitalul nu a fost într-o situație atât de proastă ca acum. (…) Sunt doar doi medici care asigură asistența medicală: un medic internist care vine numai trei zile pe săptămână, luni, miercuri și vineri, și un medic pediatru care a intrat în concediu. Își bat joc de oameni, au venit, de când s-a închis camera de gardă, mulți oameni și au găsit ușile închise la spital, au fost și oameni cu copii cu piciorul rupt și au fost nevoiți să plece în altă parte’, a mai spus Elvira Sologon.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani susţin că primarul a fost văzut de un medic, însă alesul local ar fi luat decizia unilaterală de a părăsi spitalul.

Sursa: Digi24

citește și...