Revelionul în lume: cele mai curioase șase tradiții de Revelion din lume

12.12.2022, 19:10
Revelionul în lume: cele mai curioase șase tradiții de Revelion din lume

Au mai rămas doar 19 zile pentru a ne lua la revedere de la 2022. Clopotele de Crăciun, strugurii, petrecerea de Revelion și mesele în familie vor fi nota de rezistență care ne va însoți în zilele următoare și totul va începe cu masa de Ajun. Un moment de reflecție, de fericire, de înconjurare cu cei dragi și de adunare a celor mai bune urări pentru anul care vine.

Fiecare țară, fiecare oraș și chiar fiecare sat are propriile tradiții pentru a-și lua rămas bun de la an. Există arderea păpușilor sau așezarea de lumânări. Acestea pot fi cele mai frecvente.  Dar există locuri în care, pentru a sărbători Anul Nou, oamenii traversează un lac înghețat sau au o bătălie pe apă.

Iată care sunt cele mai curioase șase tradiții sărbătorite la sfârșit de an, transmite marca.com.

Columbia: să te plimbi prin cartier cu o valiză

În țara caraibiană, în fiecare noapte de 31 decembrie, este normal să vezi oameni mergând pe stradă cu o valiză plină de valize. Ei încep să se plimbe prin cartier cu bagajele lor, sperând că anul care vine va fi plin de călătorii și noroc. Această tradiție este practicată și în țările vecine, în special în Venezuela.

Thailanda: bătăi cu apă

Thailandezii sărbătoresc Songkran. Este un festival al apei care simbolizează începutul Anului Nou thailandez, care în calendarul lor cade pe 13 aprilie. Semnifică transformarea sau schimbarea, așa că cetățenii țării se distrează aruncând apă unii în alții pentru a aduce noroc.

 

Scoția: sărbătorind cu foc

Dacă thailandezii își bazează sărbătoarea pe apă, scoțienii o fac cu un alt element, focul. Hogmanay este sărbătoarea de Anul Nou din Scoția, celebrată cu o procesiune cu torțe, mii de oameni purtând torțe și mii de oameni care creează atmosfera cu tobe și cimpoaie.

 

Danemarca: aruncarea plăcii

Deși are rolul de a elimina stresul, danezii au această tradiție ciudată de a elimina, într-un fel, tot ce s-a făcut în anul vechi și de a începe o nouă pagină în 2023. Spargerea farfuriilor vine să simbolizeze uitarea lucrurilor rele care s-au întâmplat, dar cu o particularitate: locuitorii Danemarcei sparg farfuriile împotriva ușilor prietenilor lor.

Acest gest este, de asemenea, un mod de a le arăta afecțiune și de a le ura noroc. Cu cât îți sparg mai multe farfurii la ușă, cu atât ești mai norocos.

Grecia: moneda ascunsă

Tărâmul zeilor, al filozofiei și al înțelepciunii are o sărbătoare mai reținută. Aproape identic cu păpușa din Roscón de Reyes, grecii fac o prăjitură numită “vasilopita”, iar în ea ascund o monedă. Cel care o găsește este cea mai norocoasă persoană din grup în noul an.

Rusia: Traversarea unui lac înghețat

După cum v-ați putea aștepta, gerul din Siberia nu lasă prea mult loc imaginației atunci când vine vorba de sărbătorirea Anului Nou. Localnicii demonstrează că temperaturile scăzute nu reprezintă o problemă, sărind peste un lac înghețat pe un trunchi de copac.

 

citește și...