Rețete de weekend. Carne de vită Wellington
Fie că este Ziua Îndrăgostiților, o seară de întâlnire sau doar o simplă masă în doi, noi vă oferim o varietate de rețete. Explorează ideile noastre de cină pentru doi și găsește inspirație pentru friptura perfectă, un fel de paste sau scoici care sfârâie.
Indiferent dacă sunteți în căutarea unei cină întâlnire sau a unei mese de la mijlocul săptămânii, avem o mulțime de idei de mese pentru două persoane.
Carne de vită Wellington
- 1 ceapă roșie
- 250 g ciuperci amestecate
- 1 x 230 g friptură de file de bunăstare
- ulei de măsline
- ½ grămadă de cimbru, (10g)
- 2 ouă mari de crescătorie în aer liber
- 1 cană de făînă simplă, plus suplimentar pentru pudrat
- 100 g baby spanac
- 1 x 320 g foaie de foietaj integral cu unt
Mod de preparare
Curățați ceapă și tocați-o împreună cu ciupercile. Pune-ți o tigaie de 30 cm la foc mare. Se condimentează friptură cu sare de mare și mult piper negru și se freacă cu 1 linguriță de ulei de măsline. Întorcând cu cleștele, prăjiți friptură peste tot timp de 2 minute în total, apoi scoateți-l pe o farfurie. Puneți tigaia la foc mediu cu ceapă și ciupercile. Se pune cimbru. Gătiți timp de 15 minute sau până se înmoaie, amestecând regulat. Amplasați într-un robot de bucătărie până când este tartinat. Adăugati 1 ou, făina, spanacul, un praf de sare și 1 cană de apă în procesor până se omogenizează. Puneți tigaia înapoi la foc mediu, frecați cu ulei, apoi turnați un strat subțire de aluat. Gătiți 1 minut pe fiecare parte fără culoare. Puneți pe o farfurie pentru a se răci. Acoperiți aluatul rămas și lăsați-l la rece pentru micul dejun sau brunch.
Preîncălziți cuptorul la 220°C. Puneți clătitele pe o foaie mare de folie alimentară. Întindeți uniform peste patéul de ciuperci. Așezați friptură în centru, apoi strângeți folia alimentară. Așezați friptură învelită (folia alimentară aruncată) pe aluat, la 2 cm dintr-o parte. Se unge cu ouă tot aluatul, apoi se pliază și se modelează excesul peste friptură învelită, lăsând un chenar de patiserie în jurul ei. Tăiați până la 2 cm, strângeți marginile pentru a sigila, spălați ouăle și decorați, dacă doriți. Gățiți pe fundul cuptorului timp de 25 de minute, sau până când aluatul devine auriu deasupra și crocant dedesubt, pentru a roși carnea de vită suculentă. Apoi se servește.
Linguine cu cârnați
Ingrediente
- 150 g linguine uscate
- 200 g broccoletti sau broccoli germinat
- ulei de măsline
- 1 cârnat mare de bunăstare, (125 g)
- 1 cățel de usturoi
- 2 file de hamsii în ulei, din surse durabile
- 1 praf de fulgi de ardei iute roșu uscat
- 100 ml vin alb Frascati
- 20 g pecorino sau parmezan
- ulei de măsline extra virgin
Mod de preparare
Fierbe pastele într-o cratiță cu apă clocotită cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi scurge-le, rezervând o cană de apă de gătit cu amidon.
Între timp, tăiați broccoletti (înjumătățiți orice tulpini groase pe lungime pentru a le face mai delicate de mâncat). Pune o tigaie mare la foc mediu cu 1 lingura de ulei de masline. Pune carnea de cârnați în tigaie, rupând-o cu o lingură de lemn. Odată ajunși aurii, curățați, tocați și adăugați usturoiul, urmat de hamsii, fulgi de ardei iute, broccoletti și vin. Se lasă să clocotească în timp ce pastele se gătesc.
Turnați pastele scurse în tigaia pentru cârnați, apoi răzuiți peste pecorino și stropiți cu ulei de măsline extravirgin. Gustați și asezonați la perfecțiune, apoi serviți.