Reteță sarmale de post 2019. Cum prepari cele mai delicioase sarmale

13.12.2019, 11:15
Reteță sarmale de post 2019. Cum prepari cele mai delicioase sarmale
Reteță sarmale de post 2019. Cum prepari cele mai delicioase sarmale

Sarmalele de post sunt nelipsite de pe masa unei gospodine atunci când se ține post, dar nu numai. Iată cum prepari cele mai delicioase sarmale fără carne. 

Fie ele moldovenești, oltenești, în foi de viță sau cu ciuperci, fiecare rețetă de sarmale de post vine cu ceva delicios. Îți propunem rețeta de sarmale de post cu orez, ciuperci și soia, o asociere plină de savoare.

Reteță sarmale de post 2019

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci crude, 3 cepe mari, 200 g orez, 2 morcovi, 500 g soia granulată, 200 g ulei, o ceașca de apă, sare, piper, cimbru, mărar tocat pătrunjel tocat, 1-2 verze murate pentru foi

Mod de preparare: Pui pe foc o oală cu doi litri de apă și cu puțină sare și o lași până dă în clocot. Se adaugă soia și se lasă acolo până se umfle, iar apoi se scurge de apă. Se curăță ciupercile și se toacă mărunt, la fel și ceapa, morcovii se dau pe răzătoare și se pune într-o cratiță uleiul la încins. Se pun în ulei mai întâi ciupercile, iar apoi se adaugă treptat, ceapa, morcovul, orezul, soia, sarea, cimbrul și piperul, iar la final se toarnă și ceașca de apă. Se mai lasă un pic până se umflă și orezul puțin, iar când e gata se adaugă verdeața tocată. Se ia de pe foc și se lasă la răcit. Apoi se iau frunzele de varză murată și începi să le umpli cu amestecul din cratiță și le împachetezi.Într-o oala se pune puțină varză tocată și puțin ulei și se așază sarmalele una lângă cealaltă. Se adaugă și o cană de suc de roșii sau bulion amestecat cu puțina sare, se completeaza cu apă si se pun la fiert, la foc potrivit. Se reduce focul când sarmalele au început să fiarbă.

Poftă bună!

citește și...