Rețetă “Prăjitura Dragobete”. O oportunitate de răsfăț pentru cei dragi

23.02.2022, 20:37

Dacă există un moment pentru a pregăti un desert deosebit, Dragobete este scuza perfectă. Dincolo de a vă răsfăța, este, de asemenea, o oportunitate minunată de a vă trata familia și prietenii cu un răsfăț decadent, încercând  această prăjitură delicioasă care sărbătorește ziua iubirii.

Poate scoate la iveală niște admiratori secreti serioși – și, de asemenea, pe alții nu atât de secreti! Cu arome clasice de Dragobete, cum ar fi ciocolata neagră sau albă, această prăjitură de vis va răspândi cu siguranță dragostea.

 

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahăr
  • 200 g nuci măcinate
  • 3 linguri făina
  • 1 lingurită amoniac

 

Cremă:

  • 250 g ciocolata albă
  • 250 g ciocolata neagră
  • 12 linguri de ulei
  • 10 linguri de zahăr
  • un pachet de margarină Rama Maestro
  • 6 galbenusuri
  • 200 g miez de nucă zdrobit

 

Mod de preparare 

  • Bati albușurile spumă.
  • Adaugi zahărul și bati până se topește.
  • Pui nuca măcinată, amoniacul nestins și presari faina pe țoață suprafața.
  • O incorporezi ușor, amestecând de jos în sus.
  • Torni aluatul în tava unsâ și tapetatâ, nivelezi și o introduci la cuptor pentru 30-40 minute.
  • Lași să se răcească.
  • Ciocolata alba o topești cu 6 linguri de ulei și o intinzi peste blat.
  • O lași să se răcească.
  • Gălbenușurile le mixezi cu 5 linguri de zahăr.
  • Caramelizezi 5 linguri de zahăr, adaugi margarina și o lași să se topească , peste care pui gălbenușurile.
  • Pui nucile zdrobite, amesteci bine și torni crema peste ciocolata albă.
  • Lași să se întărească.
  • Topești ciocolata neagră cu 6 linguri de ulei și o torni deasupra cremei caramel.
  • Lași să se întărească, după care o poți tăia bucăți.
Foto. gustos.ro