Rețetă “Prăjitura Dragobete”. O oportunitate de răsfăț pentru cei dragi
Dacă există un moment pentru a pregăti un desert deosebit, Dragobete este scuza perfectă. Dincolo de a vă răsfăța, este, de asemenea, o oportunitate minunată de a vă trata familia și prietenii cu un răsfăț decadent, încercând această prăjitură delicioasă care sărbătorește ziua iubirii.
Poate scoate la iveală niște admiratori secreti serioși – și, de asemenea, pe alții nu atât de secreti! Cu arome clasice de Dragobete, cum ar fi ciocolata neagră sau albă, această prăjitură de vis va răspândi cu siguranță dragostea.
Ingrediente
- Blat:
- 6 albusuri
- 200 g zahăr
- 200 g nuci măcinate
- 3 linguri făina
- 1 lingurită amoniac
Cremă:
- 250 g ciocolata albă
- 250 g ciocolata neagră
- 12 linguri de ulei
- 10 linguri de zahăr
- un pachet de margarină Rama Maestro
- 6 galbenusuri
- 200 g miez de nucă zdrobit
Mod de preparare
- Bati albușurile spumă.
- Adaugi zahărul și bati până se topește.
- Pui nuca măcinată, amoniacul nestins și presari faina pe țoață suprafața.
- O incorporezi ușor, amestecând de jos în sus.
- Torni aluatul în tava unsâ și tapetatâ, nivelezi și o introduci la cuptor pentru 30-40 minute.
- Lași să se răcească.
- Ciocolata alba o topești cu 6 linguri de ulei și o intinzi peste blat.
- O lași să se răcească.
- Gălbenușurile le mixezi cu 5 linguri de zahăr.
- Caramelizezi 5 linguri de zahăr, adaugi margarina și o lași să se topească , peste care pui gălbenușurile.
- Pui nucile zdrobite, amesteci bine și torni crema peste ciocolata albă.
- Lași să se întărească.
- Topești ciocolata neagră cu 6 linguri de ulei și o torni deasupra cremei caramel.
- Lași să se întărească, după care o poți tăia bucăți.