Rețetă desert fără coacere. Cheesecake cu cremă de lămâie

08.02.2022, 22:09

Cheesecake cu cremă de lămâie este sănătos și foarte hrănitor. Se prepară extrem de rapid. Mai mult, cheesecake cu cremă de lămâie nu trebuie să îl prepari după metoda clasică! Prăjitura este fără coacere.

Acest desert e prepară atât de simplu încât nu o să îți vină să crezi când se delicios poate fi un desert ce conține câteva ingrediente!
Cheesecake cu cremă de lămâie are un nivel scăzut de zahăr și se prepară rapid.

 

Ingrediente

  • 240 grame biscuiți digestivi
  • 125 grame unt
  • 20 grame gelatină
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 500 grame ricotta
  • 100 grame zahăr pudră
  • 600 grame iaurt
  • coajă de lămâie
  • coajă de lămâie de la o lămâie, pentru sos
  • suc de lămâie de la o lămâie și jumătate, pentru sos
  • 50 grame zahăr
  • 25 grame unt
  • 1 ou

Gelatina se pune la înmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Biscuiții se mărunțesc în robot, apoi se transferă într-un castron. Untul se topește și se adaugă peste biscuiți. Se amestecă bine, până se umectează toți biscuiții. Cu acest amestec se tapetează baza unei forme cu fund detașabil, apoi se pune la rece.

Iaurtul se amestecă cu zahărul pudră și ricotta, apoi se adaugă sucul de lămâie, coaja de la o lămâie și se omogenizează.

La final, se adaugă gelatina dizolvată pe baie de apă; se încorporează în crema de iaurt, după care se toarnă peste blatul de biscuiți scos de la rece. Se lasă la frigider 2-3 ore.

Se pregătește sosul de lămâie:  Sucul de lămâie, zahărul, coaja de lămâie, și untul se pun într-un vas pe baie de aburi. Când zahărul s-a dizolvat, se adaugă oul, amestecând foarte bine pentru a se încorpora uniform. Se lasă pe foc până când amestecul se îngroașă.