Rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu! Ce trucuri folosește 

23.12.2019, 12:18
Rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu! Ce trucuri folosește 
Rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu

Sarmalele gătite de Cătălin Scărlătescu sunt apreciate de numeroși gurmanzi, care le consideră de-a dreptul excepționale. Iată ce trucuri folosește celebrul bucătar. 

Cătălin Scărlătescu a gătit sarmale ani la rând, iar de-a lungul timpului a ajuns să dețină secrete care le dau un plus de savoare. Chef-ul a dezvăluit ce trucuri folosește pentru niște sarmale cu adevărat delicioase. 

Rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu

Ingrediente:

2 kg ceapă

4 kg de carne tocată de porc

500 g orez

40 g piper

11 g sare/kg carne

o bucată de afumătură

bulion

varză murată

„Începem prin a toca ceapa mărunt, după care o călim până prinde o culoare uşor aurie şi o lăsăm puţin la răcit. Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, a povestit Scărlătescu. 

„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor timp de patru ore”, a mai spus chef-ul. 

 

citește și...