Reţetă de post. Vinete umplute
În Săptămâna Patimilor se ține postul pascal, care durează o săptămână și care precede Învierea lui Iisus. Postul reprezintă o perioadă de smerenie și de curățare spirituală . În săptămâna Mare se trăiește în fiecare an ultimile zile din viața Mântuitorului pe pământ.
Postul Paștelui sau Postul Mare, cum mai este numit de credincioșii ortodocși, va începe la data de 7 martie și se va încheia pe 23 aprilie.
Porții: 4
- Timp total: 45 min
- Pregătire: 15 min
- Gătire: 30 min
Ingrediente
- 4 vinete medii
- 4 roşii
- 4 linguri ulei
- 4 căţei usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă
- 1 morcov
- sare, piper după gust
- frunze busuioc proaspăt
Mod de preparare
Tai vinetele pe jumătate, le scobeşti miezul, presari sare şi le laşi la scurs.
Toci ceapa şi morcovul şi le căleşti în ulei până se înmoaie. Adaugi usturoiul feliuţe, miezul de vânătă mărunţit, roşiile tocate cubuleţe şi fierbi totul încă 10 minute. La final, potriveşti gustul de sare şi piper şi adaugi busuiocul mărunţit.