Rețetă de post. Quiche vegetarian cu broccoli și ciuperci

18.03.2022, 20:43
Rețetă de post. Quiche vegetarian cu broccoli și ciuperci

Quiche-ul vegetarian poate fi simplu și perfect. Un quiche bun este cel care are crustă. Ușor și cremos, ar trebui să fie totuși suficient de rezistent pentru a susține straturile de ingrediente. Această rețetă de quiche cu legume se poate servi cu iaurt grecesc și curry de linte vegan.

Această rețetă de quiche este una perfect pentru utilizarea legumelor prăjite, fie că sunt resturile de aseară, fie că ingrediente uitate în  frigider. Culorile și aromele vibrante ale acestui quiche delicios îl fac o piesă centrală impresionantă, delicioasă pentru brunch, prânz sau chiar cină.

Pentru a economisi timp și efort, această rețetă necesită produse de patiserie congelate sau aluat de plăcintă gata preparat.

 

Ingrediente:

  • 600 g batat (puteți lua cartof obișnuit)
  • 500 g ciuperci
  • 200 g broccoli
  • 200 g roșii cherry
  • 1 ceapă medie
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură rasă de amidon
  • 150 ml lapte vegetal (laptele de soia este cel mai potrivit pentru preparare termică)
  • 2-3 crenguțe de rozmarin
  • 2-3 frunze de dafin
  • oregano, piper negru și sare după gust
  • ulei pentru gătit
  • opțional verdeață și brânză tofu

Mod de preparare

  1. Începem prin a tăia rondele batatul, apoi, punem pe tava unsă cu ulei, crenguțele de rozmarin și aranjăm feliile pe fundul vasului și pe lateral, în câteva straturi (2-3). Presurăm sare, piper, oregano și puțin ulei peste cartof și dăm la cuptor pentru 10-15 minute, la 150 de grade.
  2. Între timp pregătim umplutura. Tăiem ceapa mărunt, mărunțim. usturoiul și feliem ciupercile. Tăiem roșiile jumătăți și desfacem broccoli în buchețele mici.
  3. Călim ceapa în puțin ulei, iar când s-a rumenit ușor adăugăm usturoiul și puțin piper. Peste 30 de secunde adăugăm ciupercile, puțină sare și frunzele de dafin, și le gătim până scade zeama. Dizolvăm amidonul în laptele rece și turnăm compoziția peste ciuperci, amestecând continuu. Adăugăm sare, după gust. Se va îngroșa rapid așa că oprim arăgazul.
  4. Aranjăm ciupercile peste batat, apoi broccoli și în golurile rămase punem roșiile. Presurăm sare și presăm ușor cu o spatulă ca să se adâncească puțin printre ciuperci. Acoperim cu folie de aluminiu și dăm la cuptor pentru încă 15 minute la 150-170 de grade
  5. Scoatem din cuptor și, opțional, adăugăm bucățele de brânză tofu și verdeață.
  6. Serviți mâncarea caldă.

 

citește și...