Rețetă de post. Prăjitură de post cu ciocolată și sfeclă roșie

30.03.2022, 21:50

Prăjitură cu sfecla roșie. Rețeta unui desert sănătos, gustos și ușor de preparat. Această rețetă foarte populară de prăjitură cu sfeclă roșie este o modalitate excelentă de a strecura legume copiilor. De asemenea, este ușor de modificat: puteți folosi morcov în loc de sfeclă roșie sau puteți folosi un amestec din ambele sau puteți adăuga 50 g cacao pudră pentru a face o prăjitură cu ciocolată cu sfeclă roșie.

Această rețetă de prăjitură cu sfeclă roșie va uimi pe toți iubitorii de ciocolată! Plină de sfeclă bună pentru tine, această prăjitură delicioasă este atât de umedă și bogată.

Sfecla roșie nu este doar pentru felul principal. Ingredientele din această rețetă funcționează frumos împreună.

 Ingrediente

  • 100g  făină
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 g zahăr
  • 3 oua
  • 250g ciocolată ruptă în bucăți
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 50g migdale măcinate
  • 250g sfecla roșie crudă

 

Mod de preparare

 

Încinge cuptorul al 180C. Unge o tavă rotundă cu pereți detasabili cu diametrul de 22 cm și tapetează-o cu hârtie de copt. Topește ciocolată la bain marie și lasă-o să se răcească. Bate ouăle cu uleiul și zahărul. Adaugă extractul de vanilie, bicarbonatul, praful de copt, făină și migdalele măcinate și amestecă bine.

Rade sfeclă roșie ( pe partea mică a răzătorii) și stoarce-o de lichidul în exces. Apoi încorporează-o în aluat împreună cu ciocolată.

Toarnă amestecul în tavă pregătită și coace timp de 50-60minute, până când trece de testul scobitorii. Dacă prăjitură da semne că se rumenește prea repede, acoperă-o cu o folie.

Lasă prăjitură să se răcească pe un grătar.

Pregătește glazură din:

  • 150g ciocolată
  • 100g zahăr pudră
  • 100g smântână

Topește ciocolată la bain marie, lasă-o să se răcească apoi amestecă în ea zahărul și smântână. Întinde această glazură peste prăjitură răcită și servește.