Rețetă de post. Prăjitură cu mălai

29.03.2022, 20:21
Rețetă de post. Prăjitură cu mălai

Rețetă de prăjitură cu mălai a lui chef Florin Dumitrescu. Dacă sunteți în căutarea unei rețete inedite, care să fie și o opțiune vegetariană, încercați rețeta prăjitura cu mălai.  E simplu de făcut, conține ingrediente puține.  Mai mult, este o variantă perfectă pentru zilele de post, când alternativele puține. 

Când te gândești la rețete de mălai, s-ar putea să te gândești la mămăligă. Ce zici de o rețetă de desert cu mălai?

Prăjitură este o combinație perfecta intre  Prăjitură deșteaptă și Checul clasic.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 100 de grame de mălai
  • 200 de grame de făină
  • 150 de grame de zahăr pudră
  • o jumătate de pliculeț de praf de copt
  • un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
  • 300 de ml de lapte de migdale
  • puțină coajă de portocală rasă
  • o portocală

Pentru siropul de zahăr:

  • patru linguri de zahăr pudră
  • sucul de la o portocală

Mod de preparare

Primul pas este de a cerne printr-o sită mălaiul, făina și zahărul pudră. Punem tot amestecul într-un vas, apoi adăugăm o jumătate de pliculeț de praf de copt, un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu și laptele de migdale. Acestea se bat foarte bine, iar apoi se adaugă puțină coajă de portocală rasă, amestecând încontinuu.

Compoziția obținută se toarnă într-o tavă de tort tapetată cu hârtie de copt. Aceasta se introduce la cuptor, la o temperatură de 170 de grade Celsius, timp de 25-30 de minute.

Între timp, se prepară siropul de zahăr. Într-un ibric se adaugă zahărul pudră, sucul de la o portocală și se fierbe până obținem un sirop.

După ce am scos prăjitura de la cuptor, se lasă să se răcească câteva minute. Apoi, se însiropează și se decorează cu câteva felii de portocală.

citește și...