Rețetă de post. Musaca de cartofi și ciuperci

14.03.2022, 23:21

Moussaka pentru cei care nu mănâncă carne sau postesc. Simplu, dar delicios, este foarte apropiat ca gust de musaca obisnuită cu cartofi si carne tocată. Această rețetă de moussaka cu legume, ușor de urmat, este întotdeauna pe placul mulțimii.  

Unul dintre cele mai populare și îndrăgite mâncăruri tradiționale grecești, acum făcut vegetarian! Musaca de cartofi și ciuperci rețeta de post: o rețeta simplă și gustoasă, ce poate fi făcută în post.

Pentru această rețetă veggie de moussaka, carnea tocată de vită/miel este înlocuită cu un delicios sos suculent pe bază de ciuperci, păstrând bineînțeles toate condimentele parfumate ale retetei tradiționale grecești care îi conferă gustul și savoarea unică.

 

Ingrediente

 
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  •  Cartofii se pun la fiert în coajă. Ciupercile se curată și se taie feliuțe. Într-o cratiță se pune în puțin ulei, la călit ceapă tocată mărunt, lăsăm până devine aurie.
  •  Adăugăm ciupercile și mestecam până se înmoaie toate ciupercile. Adăugăm cățeii de usturoi tocați și mărarul tocat mărunt. Condimentăm cu sare și piper.
  •  Într-o tavă termorezistentă, pe care o ungem cu puțin ulei, așezăm jumătate din cartofi tăiați rondele.
    Apoi adăugăm ciupercile, iar la final ultimul strat de cartofi rondele.
  •  Stropim cu sucul de roșii și se da la cuptor până se rumenesc cartofii de deasupra un pic.