Rețetă de post. “Icre de pește false”

06.04.2022, 22:42
Rețetă de post. Icre de pește false

Te-ai întrebat vreodată cum să faci icre de pește false?  Este ușor de preparat și îl putem folosi pentru a înlocui icrele de pește în orice fel de mâncare. Este o rețetă care, pe lângă faptul că este simplu de preparat, este foarte hrănitoare și sănătoasă.

Te întrebi din ce sunt făcute icre false? Ei bine, foarte simplu, cu quinoa în principal. Quinoa este cea care îi oferă acea atingere crocantă a icrelor adevărate care se sparge în gură când sunt mestecate.

Ingrediente: (4 persoane)

– Quinoa
– Couscous
– Bulion de pește (merită o pastilă bulion de pește)
– Gelatina neutră
– Sfecla fiartă
– Otet
– Ulei de măsline extra virgin
– Sare

 

Punem o cratiță cu apă la fiert cu un pahar de bulion de peste. Dacă nu o avem, o putem face cu apă. Astfel icrele noastre false vor avea o aromă de pește și se aseamănă mult mai mult.
Quinoa are nevoie de aproximativ douăzeci de minute pentru a se găti, dar o vom scoate de pe foc cu câteva minute înainte.
Odată pus deoparte, adăugați câteva linguri de couscous și amestecați. Acoperiți cu o farfurie și lăsăți aproximativ trei-patru minute pentru că coucous-ul să absoarbă restul bulionului. Dacă este puțîn bulion, adăugăm puțin in timpul fierberii pentru a nu se usca iar couscous-ul să se hidrateze.
Între timp, într-un recipient separat, înmuiați două foi de gelatină neutră.
Descoperiți și adăugați câteva picături de suc de sfeclă și foile de gelatină cât totul este încă fierbinte. Amestecăm. Sucul de sfeclă îi va da o culoare roz. Nu exagera cu sfeclă pentru că nu trebuie să fie roșie, doar roz și cu o culoare asemănătoare icrelor.
Lăsăm să se răcească câteva minute și tăiem o bucată de folie alimentară. Să turnăm două-trei linguri din amestec în centru, câteva picături deasupra zeamă de sfeclă și să închidem rulând și făcând un fel de cârnați sau caramel.
Nu trebuie să fie la fel și astfel va lua formă icrelor. Când le avem pe toate, le punem la frigider și le lăsăm câteva ore.
citește și...