Rețetă de post. Hamburger de dovleac și orez

24.02.2022, 21:33
Rețetă de post. Hamburger de dovleac și orez

Cei care plănuiesc să se abțină de la „carne” vinerea vor fi cu siguranță încercați de pofte. Acest burger vegetal delicios! Vedeți cum să faceți burgeri vegetali de casă, care sunt consistenti aromați. Nu aveți nevoie de carne sau grăsime pentru a face o chiflă perfectă și puteți servi toate aceste rețete cu cartofi prăjiți la alegere, sosuri cremoase și salate colorate.

Nu este nevoie să cumpărați chifteluțe și pline de grăsime când vă puteți așeza la un burger sănătos și decadent, urmând una dintre rețetele noastre.

Ingrediente

Pentru o porție:
  •  150 g dovleac
  •  40 g orez
  •  jumătate de linguriță de turmeric
  •  jumătate de cățel de usturoi
  •  jumătate de linguriță de boia afumată
  •  1 lingură de făină
  •  chili (după gust)

Mod de preparare

  1. Se fierbe orezul conform instrucțiunilor de pe pachet. Orezul alb fierbe în cam 7 – 10 minute, pe când cel integral poate fierbe în circa 10-20 minute. După fierbere se condimentează cu turmeric, boia, chili și usturoi.
  2. În timp ce orezul se gătește, pregătim dovleacul. Se curăță și se taie în cuburi. Acesta se poate găti la microunde (6 minute), la cuptor (30 minute) sau la aburi (20 minute).
  3. Orezul și dovleacul se pasează cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie. Se gustă și se mai adaugă condimente, în funcție de gustul fiecăruia. Se dă la rece timp de 10 minute. După ce se scoate de la frigider se adaugă lingura de făină și se amestecă bine. Cine are boala celiacă poate înlocui făina cu mălai fin.
  4. Cu ajutorul unei linguri și a mâinilor umezite cu apă, se formează hamburgeri de dovleac cam de aceeași mărime.
  5. Într-o tigaie în care am încins 1 lingură de ulei gătim hamburgerii la foc mediu, timp de 5 minute pe fiecare parte.
  6. Hamburgerii de dovleac cu orez se servesc în chifle cu salată sau ca atare lângă o garnitură de cartofi sau legume.
citește și...