Rețetă de pește copt. Dezlegare la pește în Postul Mare

16.04.2022, 18:57

De Florii, creștinii ortodocși sărbătoresc intrarea lui Iisus în Ierusalim. Tot atunci sunt sărbătoriți cei care poartă nume de flori. Această rețetă de pește copt este rețeta noastră favorită de pește alb la cuptor. 

De Florii se mănâncă peşte, aceasta fiind a doua dezlegare din postul Paştelui, după cea din ziua Bunei Vestiri. Biserica ortodoxă dă dezlegare la pește, pentru că se spune că în această zi Iisus ar fi cerut să mănânce pește.

În popor se spune că peștele consumat în această zi are puteri tămăduitoare și cine mănâncă se va lecui de orice boală.

Rețetă de pește copt

Este gătit într-un sos delicios de lămâie, usturoi, unt, până când se înmoaie și devine fulger. Este o rețetă de cină de 20 de minute pe care nu vrei să o ratezi!

Această rețetă de pește copt este delicioasă, servită cu niște piure de cartofi (sau orez cu conținut scăzut de carbohidrați!) și niște broccoli prăjit în lateral.

CUM SE COACE PESTELE

Aceasta este o rețetă foarte ușoară. Iată ce vei face:

  • Puneți câteva felii de lămâie într-o tavă de copt.
  • Se condimentează peștele cu sare și piper și se pune deasupra lămâilor.
  • Se topește puțin unt și se adaugă usturoi și coaja de lămâie înainte de a-l pune pe linguriță sau de a peria peștele.
  • Acum introduceți peștele în cuptor pentru 10 minute și cina va fi gata!

 

 

CÂT TIMP SE COACE PEȘTELE?

Unul dintre lucrurile grozave despre prepararea peștelui copt este că se gătește rapid, astfel încât să puteți obține rapid o cină sănătoasă pe masă.

Timpul exact de gătire variază puțin, în funcție de grosimea fileurilor de pește. Într-un cuptor la 215 de grade Celsius peștele va fi gătit în 10-12 minute.