Rețetă de înghețată de casă cu doar 2 ingrediente

24.05.2022, 20:53
Rețetă de înghețată de casă cu doar 2 ingrediente

Nu aveți nevoie de o mașină de înghețată scumpă pentru a vă bucura de înghețată de casă. Vă voi prezenta cel mai simplu mod de a face înghețată acasă. Această rețetă de înghețată cu două ingrediente este ușor de pregătit și atât de versatilă. Rețeta este ușoară si necesită doar două ingrediente simple – smântână pentru frișcă și lapte condensat îndulcit. 

 

1. Utilizarea și prepararea laptelui condensat îndulcit

Laptele condensat este lapte de vacă cu conținutul de apă evaporat și este al doilea ingredient din înghețata de casă. Laptele gros și siropos acționează ca un îndulcitor și înmoaie înghețata, permițând o culegere mai ușoară. Pentru a face înghețata mai puțin dulce, puteți folosi lapte condensat cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi. Când faceți lapte condensat de casă, puteți înlocui zahărul cu alternative precum mierea, nectarul de agave și siropul de arțar. Alte alternative de zahăr pot să nu funcționeze dacă nu se pot carameliza.

2. Pot înlocui smântâna cu lapte?

Cele mai multe dintre rețete, inclusiv această înghețată se folsoeste cremă proaspătă de lactate degresate din lapte de vacă plin de grăsime. O cremă lichidă, găsită în majoritatea magazinelor alimentare se va strica în câteva zile chiar și atunci când este refrigerată din cauza lipsei de aditivi artificiali. Smântâna groasă este esențială în această rețetă și nu poate fi înlocuită cu lapte. Laptele de bivoliță produce o cremă foarte bună și bogată în grăsimi și va fi perfectă pentru asta.

Sunt produse manufacturate, realizate cu lapte praf si grasimi, in locuri in care nu exista industrie lactate. Deși sunt bune pentru unele rețete, nu sunt smântâna proaspătă necesară în rețeta mea de înghețată de casă.

3. Cum să faci înghețată de vanilie?

Pentru a face rețetade înghețată de casă, începeți prin a bate smântâna rece timp de aproximativ 2-3 minute până când crema formează vârfuri moi. Odată bătută, adăugați laptele condensat. Asigurați-vă că ambele ingrediente sunt foarte reci atunci când le combinați, astfel încât să se îmbină perfect. Adăugați extractul de vanilie, care este opțional, în această etapă și bateți până când obțineți vârfuri tari, aproximativ 2-3 minute. Extractul de vanilie susține laptele condensat îndulcit în menținerea înghețatei la înghețată după înghețare. Alcoolul găsit în extracte împiedică înghețata să înghețe și o face suficient de moale pentru a fi introdusă în bolul tău preferat.

citește și...