Rețetă chifteluțe de post. Ai nevoie de doar trei ingrediente!

19.11.2022, 15:32
Rețetă chifteluțe de post. Ai nevoie de doar trei ingrediente!
Rețetă chifteluțe de post. Ai nevoie de doar trei ingrediente!

Am intrat în postul Crăciunului, așa că majoritatea persoanelor caută rețete de mâncare de post. De aceea, astăzi vă propunem o rețetă simplă și ușor de pregătit. Chifteluțe din legume, perfecte pentru a fi preparate în post. Iată rețeta pas cu pas! 

De câteva zile am intrat în Postul Crăciunului, iar rețetele ce nu conțin nimic „de dulce” sunt la ordinea zilei. Multe gospodine se mulțumesc cu preparate simple, iar noi vă prezentăm o rețetă numai bună pentru această perioadă.

Cu siguranță și cei mai pretențioși gurmanzi o vor adora. Îndrăgitele chiftele din legume pot fi extrem de delicioase și dacă nu au carne în compoziție. Pentru a le prepara, ai nevoie de doar câteva ingrediente.

Ingrediente chifteluțe de post:

  • 6 cartofi potriviți;
  • 3 morcovi;
  • o ceapă;
  • pătrunjel;
  • sare, piper;
  • o linguriță de ulei de măsline.

Mod de preparare chifteluțe de post

Prima dată pune cartofii cu coajă la fiert, cu un praf de sare, după ce i-ai spălat în prealabil. Lasă-i să clocotească timp de 2 minute, cu toate că rămân tari la interior. După ce s-au răcit, aceștia se curăță de coajă alături de restul legumelor.

Cartofii, morcovul și ceapa se dau ulterior prin răzătoare. Toate legumele se scurg bine și se adaugă peste ele pătrunjelul tocat, sarea, piperul și lingurița de ulei de măsline.

Formează biluțe mici din compoziția obținută și pune-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se bagă la cuptorul setat la 190 de grade, pentru 35-40 de minute.

Chifteluțele de post se servesc calde, alături de un sos de usturoi. Poftă bună!

citește și...