Restricțiile vor fi relaxate în București începând de luni! Se deschid sălile de spectacole și restaurantele la interior

02.05.2021, 15:36
Restricțiile vor fi relaxate în București începând de luni! Se deschid sălile de spectacole și restaurantele la interior
Restricțiile vor fi relaxate în București începând de luni! Se deschid sălile de spectacole și restaurantele la interior/ foto: pixabay

Vești bune pentru bucureșteni! Începând de luni, 3 mai, restaurantele, sălile de spectacole şi teatrele se vor redeschide la interior , după ce Capitala a înregistrat o rată de infectare mai mică de 3 la mia de locuitori. 

Bucureștiul începe să se relaxeze! Alin Stoica, prefectul Capitalei, a anunțat că decizia a fost luată de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

De luni, 3 mai 2021, restaurantele se vor redeschide la interior, însă la o capacitate de doar 30%. Programul lor va începe la ora 5 dimineaţa şi se va încheia la ora 21:00.

Restricțiile vor fi relaxate în București începând de luni, 3 mai

Pe lângă restaurante, se redeschid sălile de spectacole, teatrele şi cinematografele, tot la o capacitate de 30%.

„Următorul prag stabilit de experţii epidemiologi de 1,5 la mie şi acolo vor interveni o serie de relaxări. De exemplu sălile de spectacol vor fi deschise cu o capacitate de 50%. Vor putea fi permise evenimente în aer liber cu maxim 300 de participanţi. Actuala hotărâre de Guvern urmează să fie revăzută pe 13 mai şi vom vedea măsurile pe care le va lua Guvernul în cadrul acelui Comitet interministerial”, a mai spus Stoica.

Sâmbătă, 1 mai, Bucureștiul a înregistrat  2,86 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua anterioară, când s-a înregistrat o incidenţă de 2,98 cazuri.

citește și...