Reguli noi pentru sălile de fitness din data de 15 iunie. Accesul va fi făcut doar pe bază de rezervare

10.06.2020, 13:04
Reguli noi pentru sălile de fitness din data de 15 iunie. Accesul va fi făcut doar pe bază de rezervare
Reguli noi pentru sălile de fitness din data de 15 iunie. Accesul va fi făcut doar pe bază de rezervare

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, a explicat care sunt regulile pentru accesul în sălile de fitness după data de 15 iunie.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat marți că va fi posibilă redeschiderea sălillor de fitness, dar cu respectarea unor norme foarte stricte.

Ionuț Stroe, ministrul sportului, a explicat, la Digi 24, că accesul în sălile de fitness se va face doar pe bază de rezervare, programarea făcându-se telefonic sau online.

Fiecare persoană va avea alocată o suprafață de 7 mp pentru desfășurarea activității individuale. Pentru activitățile de grup va fi alocată o suprafață de 10 mp fiecărui participant.

Vor fi obligatorii triajul epidemiologic și termometrizarea persoanelor.

Clienții, cu prosopul de acasă

Va fi permis accesul în vestiare, dar nu la dușuri. Accesul la vestiare se va face pe rând.

Aparatele de aer condiționat existente trebuie dezinfectate o dată pe săptămână.

Este obligatoriu să existe materiale de dezinfectare.

Și persoanele care vin la sală au obligații de a se dezinfecta pe mâini și de a dezinfecta aparatele la care lucrează. Participanții trebuie să vină de acasă cu prosop și ei au obligația de a dezinfecta, a spus ministrul Sportului.

Masca se folosește obligatoriu la recepție, în zonele comune, până la intrarea în sală.

Ce condiții ar trebui să respecte magazinele după redeschiderea mall-urilor

De la 15 iunie este posibilă și redeschiderea mall-urilor. Medicul Alexandru Rafila a explicat ce măsuri ar trebui să respecte magazinele după redeschiderea marilor centre comerciale.

”Este o măsură rațională pentru că eu, dacă am în mall deschis un supermarket alimentar foarte mare, unde merge foarte multă lume, nu cred că este un risc suplimentar dacă acele persoane se duc în magazine care au și alt profil. Nu are niciun fel de legătură, cu o singură condiție: ca acele magazine care au alt profil să verifice încât numărul de persoane prezente într-un anumit moment într-un spațiu limitat să nu exceadă dimensiunea acelui spațiu.

Să ai circa 4 metri pătrați pentru fiecare persoană care intră în magazin și să scrie pe ușă: mărimea magazinului permite accesul simultan a unui număr de 10 persoane. Oamenii poartă mască, sunt la distanță și eventual au acces la un dezinfectant pentru mâini”, a spus el.

citește și...