Record național! Ieri a fost cel mai cald 1 februarie înregistrat vreodată

02.02.2020, 11:51
Record național! Ieri a fost cel mai cald 1 februarie înregistrat vreodată
Record național! Ieri a fost cel mai cald 1 februarie înregistrat vreodată

Ieri s-a înregistrat un record național, după ce meteorologii au măsurat temperaturile. Cel mai cald 1 februarie înregistrat vreodată vine, totuși, cu consecințe periculoase.

Vremea este neobișnuit de caldă pentru începutul lunii februarie. Temperaturile au ajuns ieri la 20 de grade, fiind cel mai cald 1 februarie de când se fac măsurători în România. 

Vremea continuă să se încălzească

„Ne așteptăm în continuare la o vreme mai caldă decât în mod obișnuit în fiecare din săptămânile pentru care au fost actualizate estimările meterorologice, până în jurul datei de 2 martie. Pentru fiecare din aceste săptămâni, regimul de temperaturi medii să se situeze peste normalul climatologic. Și astăzi și mâine, chiar până marți, vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă pentru această perioadă”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, pentru Digi 24. 

„Ieri am atins 20 de grade Celsius la Calafat, Titu și Târgoviște. La 76 de stații meteorologie din rețeaua națională de specialitate, ieri s-au înregistrat cele mai ridicate valori ale zilei de 1 februarie de când se fac măsurători meteorologice. Iar în această dimineață au fost înregistrate recorduri zilnice minime pentru 80 de stații meteorologice. Până marți, vorbim de temperaturi maxime cuprinse între 5 și 17-18 grade Celsius. Este posibil ca în extremitatea de sud-vest să depășim chiar 18 grade Celsius. De altfel, la Calafat, la ora 8, înregistram deja 13 grade, iar la munte, la stații meteorologice din partea de vest, chiar centru și est a țării, mercurul din termometre a înregistrat 9-12 grade”, a mai precizat meteorologul.

citește și...