Reacția lui Gheorghe Mărmureanu după cutremurul de azi-noapte! ‘Asta ne va afecta pe toți’

31.01.2020, 14:57
Reacția lui Gheorghe Mărmureanu după cutremurul de azi-noapte! 'Asta ne va afecta pe toți'
Reacția lui Gheorghe Mărmureanu după cutremurul de azi-noapte! 'Asta ne va afecta pe toți'

Gheorghe Mărmureanu a făcut declarații după ce România a fost zguduită în noaptea de joi spre vineri, 31 ianuarie 2020, de un cutremur cu magnitudinea de 5,4 pe scara Richter și adâncimea la 120 de km.

Seismul s-a resimțit puternic în mai multe regiuni din țară, iar oamenii au intrat în panică. Acesta a fost cel mai mare produs în România, în ultimul an.

Reacția lui Gheorghe Mărmureanu după cutremurul de azi-noapte!

Directorul INFP, Gheorghe Mărmureanu, a explicat că seismul a fost unul normal, deși a înregistrat o magnitudine mare. El a mai precizat că acest cutremur nu a avut nicio legătură cu seismul produs recent în Turcia.

‘A fost un cutremur obișnuit, destul de mare. Cred că adâncimea a fost totuși mai mare de 120 de km. La o astfel de adâncime, nu trebuie să ne așteptăm la replici. Sunt alte probleme pentru că Africa se rupe în două, iar asta ne va afecta pe toți, suntem sub influența sistemului tectonic din Africa. Nu e însă ceva actual. Pot apărea anumite situații, dar poate în următorii 100 de ani’, a specificat Gheorghe Mărmureanu, notează news.ro.

citește și...