Reacția KFC după ce ANPC a descoperit bacterii în gheaţa pusă în sucuri

23.10.2019, 13:19
Reacția KFC după ce ANPC a descoperit bacterii în gheaţa pusă în sucuri
Reacția KFC după ce ANPC a descoperit bacterii în gheaţa pusă în sucuri

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au găsit nereguli grave în restaurantele fast-food KFC. În gheața care se pune în băuturi au fost descoperite bacterii periculoase, care pot pune viața în pericol.

Reacția KFC după ce ANPC a descoperit bacterii în gheaţa pusă în sucuri

Marți seară, 22 octombrie, lanțul de fast-food KFC a anunțat că opreşte toate maşinile de gheaţă din toate restaurantele din ţară și că va demara o anchetă internă care să deslușească cauzele care au dus la apariția acestori bacterii. Mai mult de atât, KFC a precizat că își asumă toată responsabilitatea.

„În decursul zilei de astăzi, 22.10.2019, am luat la cunoştinţă, din spaţiul public, de rezultatele buletinelor de analiză apărute ca urmare a controlului efectuat de ANPC în restaurantele KFC. Dorim să precizăm încă de la început că avem proceduri stricte de management şi gestionare a gheţii, incluzând inspecţii zilnice, săptămânale şi curăţări periodice ale maşinilor de gheaţă. În plus, realizăm teste independente frecvente ale gheţii în toate restaurantele noastre. Cu privire la rezultate prezentate de ANPC în spaţiul public, dorim să comunicăm că ne asumăm întreaga responsabilitate şi le cerem scuze clienţilor noştri pentru neplăcerile care ar fi putut să apară”, a transmis KFC într-un comunicat.

„Avem un sistem de evaluare periodică la nivel de produse, furnizori şi procese pentru a ne asigura că toate standardele de calitate impuse prin lege sunt respectate”, a mai transmis compania.

Gheaţa de la KFC conţine bacterii coliforme şi enterococi intestinali, a anunţat marţi Paul Anghel, directorul general al Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC).

‘Am vrut să limităm răspândirea acestei gheţi cu probleme, respectiva maşină de gheaţă a fost sigilată, operatorului economic KFC i-a fost adus la cunoştinţă că aceste analize au fost făcute şi că au fost depistate bacterii coliforme şi enterococi intestinali. Analizele au fost repetate şi în 5 dintre cele 7 unităţi verificate s-au găsit în continuare aceste probleme, bacterii coliforme, enterococi, Clostridium, lucruri care sunt de neacceptat, motiv pentru care se vor încheia documente prin care li se vor opri acele maşini de gheaţă’, a explicat Paul Anghel.

Inspectorii ANPC au verificat şi gheaţa de la McDonald’s, dar la analize aici nu au fost descoperite nereguli.

citește și...