Răsturnare de situație în legătură cu averea avocatei Paula Iacob! Milioane de euro, rămase nerevendicate după ce singura ei fiică a decedat 

28.11.2022, 14:42
Răsturnare de situație în legătură cu averea avocatei Paula Iacob! Milioane de euro, rămase nerevendicate după ce singura ei fiică a decedat 
Răsturnare de situație în legătură cu averea avocatei Paula Iacob! Milioane de euro, rămase nerevendicate după ce singura ei fiică a decedat 

Au trecut șapte ani de la moartea celebrei avocate Paula Iacob. Ea s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani, în urma unui accident cerebral. Paula Iacob a decedat acasă, în prezenţa familiei, și a fost înmormântată la Cimitirul Bellu din Capitală. Pentru cei care nu știu, avocata a lăsat în urma sa o moștenire impresionantă, care trebuia să-i revină singurei sale fiice, Ruxandra. 

Regretata Paula Iacob a fost căsătorită timp de 57 de ani cu procurorul Nicolae Iacob, iar din mariajul lor a rezultat o fiică. După moartea sa, în octombrie 2015, avocata a lăsat o avere uriașă, care trebuia să intre în posesia fetei sale, Ruxandra.

Din păcate, și aceasta s-a stins din viață subit, pe 21 noiembrie 2022, după ce a suferit un accident vascular cerebral. Ruxandra Iacob a decedat la vârsta de 63 de ani și nu a avut copii.

Fiica Paulei Iacob a decedat în urmă cu o săptămână

Ea a fost înmormântată, săptămâna trecută, în Cimitirul Bellu din București. Fiica Paulei Iacob era de profesie medic psihiatru. Imediat după ce și-a înmormântat mama, Anda, așa cum o strigau prietenii, a vorbit despre cea care i-a dat viață.

„A iubit viaţa, a iubit animalele, a dorit întotdeauna să ajute oamenii necăjiţi, să facă bine. Şi-n această profesie a activat peste 54 de ani. Pentru ea nu a existat o măsură a vârstei în ani, ci, a dorit să dea totul până în ultimul moment, ceea ce a şi făcut-o.”, a povestit Ruxandra despre celebra avocată Paula Iacob, celebra avocată a familiei Ceaușescu.

Averea celebrei avocate ar putea reveni statului român

Cât timp a trăit, Ruxandra Iacob nu a avut copii, iar tatăl ei a murit și el în anul 2020. Drept urmare, în momentul de față nu există rude ale familiei Iacob care să poată revendica uriașa avere, conform Gândul.

Dacă nu va apărea niciun moștenitor, averea Paulei Iacob ar putea intra în posesia statului român. Celebra avocată a avut numeroase terenuri, apartamente, o vilă, tablouri, bijuterii și obiecte de artă de o valoare considerabilă.

Putem aminti despre un teren în Sinaia, unul la Snagov, trei apartamente în Capitală, o vilă evaluată la peste 1 milion de euro în București, tablouri valoroase, semnate de pictori celebri, bijuterii vechi de familie, dar și mai multe conturi în valută deschise la bănci. Averea este estimată la peste 10 milioane de euro.

Paula Iacob a devenit cunoscută în România după Revoluţia din 1989, când a devenit avocata lui Nicu Ceaușescu. Ea a fost și apărătoarea lui Gigi Becali, dar s-a implicat și în acțiunile unor organizații pentru drepturile animalelor.

citește și...