Raed Arafat: ”Nu am deschis drumurile la mare și la munte ca să meargă toată lumea”

16.05.2020, 10:09
Raed Arafat: ”Nu am deschis drumurile la mare și la munte ca să meargă toată lumea”
Raed Arafat: ”Nu am deschis drumurile la mare și la munte ca să meargă toată lumea”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a transmis un nou mesaj prin care atrage atenția românilor că trebuie să respecte regulile impuse de autorități.

Raed Arafat a subliniat că oamenii trebuie să fie în continuare respensabili, chiar dacă măsurile s-au relaxat.

„Subliniem faptul că asta nu înseamnă să nu respectăm regulile, masca trebuie să devină obligatorie, distanțarea socială. Modul în care conviețuim cu virusul acum este important. Trebuie să fim foarte responsabili. Este o ușoară pantă descendentă. Știm că situația este sub control. Dar asta nu garantează că numărul cazurilor nu poate crește”, a declarat Raed Arafat la Digi FM, citat de Antena 3.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a vorbit și despre cei care răspândesc tot felul de mesaje în mediul online.

„Cei care răspândesc informații neverificate vor să creeze derută, să creeze nesiguranță, să scadă încrederea oamenilor în autorități, să creeze un oarecare haos. Cine pune astfel de mesaj, intenția lui este ca populația să nu respecte regulile. Că amendăm, că nu amendăm, populația trebuie să înțeleagă că este pentru interesul ei respectarea regulilor. Astfel de mesaje de pe rețelele de socializare trebuie să fie ignorate”, a mai spus el.

Raed Arafat a precizat că vor fi luate măsuri împotriva celor care încalcă regulile impuse de autorități.

”Cine încalcă regulile, poliția va lua măsuri. Inclusiv să dea amendă. Știu că e o problemă legislativă. Dar există soluții pentru a se lua măsuri. Haideți ca în următoarele două săptămâni să fim liniștiți, să nu venim cu prea multe explicații și interpretări cum că putem merge la mare să facem turism. Nu ăsta este scopul.

Când vorbim despre o drumeție, e vorba să mergem cu mașina undeva aproape, ne plimbăm, mergem la pescuit, mergem să alergăm. Nu am deschis drumurile la mare și la munte ca să meargă toată lumea. Să înțelegem că măsurile de relaxare sunt limitate la acest moment”, a mai spus Raed Arafat.

citește și...